Viseklubben Børre med Ole Paus

Ole Paus & viseklubben Børre

Viseklubben Børre har brukt å ha en stor konsert hvert år og i år var vi samstemte om å hedre vårt mest berømte medlem, Ole Paus. Litt forsiktig ble det luftet om vi kanskje kunne spørre Paus selv om å delta… Og han var rett og slett ikke vanskelig å be! Entusiastisk gikk vi i gang med planleggingen.

Anne Aalbu

Viseklubben Børre med Ole Paus

Vi bestemte tid og sted og la ut billetter for salg. Så oppdaget Ole Paus at han hadde dobbelbooket! Ny dato ble bestemt – 27. mars 12 – og heldigvis ordnet det seg greit med de solgte billettene.

Viseklubben hadde ulike arbeidsgrupper som hadde ansvar for program, scene, lys/lyd og PR. Alle gjorde en flott innsats i hver sine grupper. Igjen ble det spurt litt forsiktig om vi kanskje kunne ha et innslag SAMMEN med Ole Paus og igjen var svaret positivt «Så mye som mulig!» Så i løpet av en to timers fellesøving før konserten, var både komp, koring og gitarsoloer i boks.

Til sammen 17 medlemmer (inkludert Ole Paus) var med på konserten. Vi byttet på å spille viser. Paus deltok delvis på våre og vi delvis på hans. Alle var på scena hele tiden og heldigvis for det. På den måten fikk vi alle glede av Paus’ rappkjeftete og humoristiske introduksjoner.

Han var virkelig i godlune og vi fikk høre kjente og kjære viser som «Innerst i sjelen», «Elverum» og «Mitt lille land». Sveinung Hovensjø, som er fast bassist med Ole Paus, fikk en travel kveld der han spilte på de fleste visene.

Viseklubben Børre var godt fornøyd med gjennomføringa og koste seg etter konserten med felles middag. Det er stort å kunne fylle Vestre Toten kulturhus. Vi fikk mye positiv respons både fra presse og tilhørere. En tilhører sa: «Det var bare EN negativ ting med konserten, den burde vart i to timer til»!

Publisert: 4. juni 2012.