Pete Seeger

Lillebjørn: «Ring fandenmæj ham der Seeger»

– Ukulele og 40.000 i allsang var jo nokså spess. Men det store støntet for meg var et par netter før…

Viser.no spurte Lillebjørn Nilsen om han ville si noe i etterkant av arrangementet på Youngstorget, der 40.000 sang «Barn av regnbuen» under hans ledelse. Og Lillebjørn, som må ha fått hundrevis av slike henvendelser, tok seg tid til å skrive til våre lesere!

Av Lillebjørn Nilsen

… da jeg satt hjemme sammen med min venn, pianist og notegravør Kurt Frimodt fra Aarhus, med hans danske snaps og klødde meg i hue om dette var noe jeg i det hele tatt kunne gjøre.

Danske Kurt: – Så ta’ din telefon å ring fandenmæj ham der Seeger og hør hva’ han synes. Klokken er 20.00 i New York lige nu. Jeg tok telefonen med høytaler på mens Kurt filmet det hele. Kult-film!! Min venn Pete Seeger 93 år! Lillebjørn på Youngstorget

Bilde fra nrk.no. Klikk for å se videoen (krever Flash).

Jeg bestemte meg for ukulele for å visuelt underspille. Bokstavelig talt. Jeg har alltid spilt den sangen i Bb-dur, men det ble knotete på mine GCEA stemte instrumenter. Kurt tok resolutt en ukulele og stemte den en hel tone ned: F-Bb-D-G! Genialt. Ukulelens enkle en-finger C-grep! Og helt identisk med min innkjørte capo III. bånd G grep=Bb :-).

Pete Seeger

 

 
Til høyre: Pete Seeger i yngre dager med banjoen.

Se også vårt oppslag om «Barn av regnbuen» på Youngstorget, der 40.000 var møtt fram og sang med.

 

Publisert: 31. mai 2012.