plakat

Oslo: Boken «Baby Love» bekrefter vel hva som kan skje når vi mennesker endelig får hjelp til å tørre å stole på oss selv, fremtiden og hverandre. Dessuten at kunst kan være et viktig redskap. Bare synd at det tar så lang tid og at tiden før skal romme så mye lidelse.

plakatGrete Risvik vokste opp med fundamentalistiske fedre, strenge mødre, mange hemmeligheter og mye skam. Som 25-åring mått hun forlate hele sin etablerte verden på grunn av plagsom angst og utydelige depresjoner. Fra litteraturen har hun latt seg inspirere av Gabriel Garcia Màrquez, Henrik Ibsen og Olav H. Hauge. Hun lar seg trøste av Leonard Cohen, men hadde ikke overlevd uten sine hjertenskjære. Grete har fjernoppdratt to barn, har opplevd to skillsmisser og overlevd sektens stumme vrede. Hun kunne vært sykepleier, keramiker og litteraturviter. Hun er webdesigner. Gretes samfunnsengasjement kommer til uttrykk ved at hun var mangeårig leder i Smerteforeningen (FKS) og styreleder og aktiv gruppeleder i Natteravnene.

Arne Hushovd vokste opp i et hjem med sterke mødre, fraværende fedre, mange hemmeligheter og mye skam. Som 20-åring måtte han oppsøke terapi på grunn av plagsomme hallusinasjoner og psykotiske opplevelser. Fra teateret er han inspirert av Hamlet, Henrik Ibsen og sirkus. Mari Boine, Alf Prøysen og Jan Garbarek har vært viktig følgesvenner. Arne har oppdratt ett barn, erfart skillsmisse og identifiserer seg med barnehjemsbarn og pøbler. Han er psykodramaterapeut, lærer og skuespiller. For tide arbeider Arne som faglig ansvarlig for Pøbelprosjektet AS pg er medlem av faglig ledelse ved Moreno Instituttet.

Samtalen blir ledet med sikker hånd av Trude Gundersen.
Visesangeren Steen-Vidar Larsen må vel være en av de mest allsidige musikere Norge har. Han behersker alle sjangre og har selv tonsatt en rekke kjente norske forfattere.
Det er noen av smakebitene du får høre denne kvelden.

  • Du bestiller bord på Miso Cafe Tlf 90 57 57 68 eller mail: daniel@misocafe.no