Øyvind Rauset i Tøyen kirke

Tors 18. okt: Øyvind Rauset-jubileum i Munch-museet

Øyvind runder 60 og det markerer Nye Skalder med en jubileumskonsert på Munchmuseet kl 20. Konserten er støttet av Oslo kommune.

Ave Maria av Øyvind Rauset filmet av Roy William Gabrielsen og lagt ut på Vimeo.
Øyvind under musikkvideoinnspilling i Tøyenkirka

Øyvind har vært med i Nye Skalder siden 2001 og var leder i 3 år. Han har en fortid som felespiller i grupper som Folque og Ym-Stammen, og har gitt ut en single og to album. Det siste av dem, «13 umulig danser og 1 usannsynlig» høstet flotte kritikker også internasjonalt (og både Lillebjørn Nilsen og vokalist Nikola i rockegruppa Laibach har kåret den offentlig blant sine ti favorittplater). Han har også skrevet musikk for film og tv, og laget og framførte musikk til det norsk-afrikanske dansestykket «Heritage» som ble framført 14 ganger på Den Norske Opera i 2008 (koreograf Bright Wamwanduka).

I tillegg til musikkstudium er han utdannet som billedkunstner og har hatt separatutstillinger bl.a i Berlin og deltatt på Høstutstillingen flere ganger. I 1995 var han med i Oslo Spektrum og overrakte sitt bilde «Ensomhet med dyne» til Elton John, som fikk «Kom-Ut-prisen» det året. I ti år tegnet han også monogrammer for Kongehuset, bl.a bryllupsmonogrammet til Märtha og Ari.

For tida er han redaktør i viser.no (Norsk Viseforum) og spiller jazzfele i Oslo Radio-Orkester. Han jobber med et nytt album, «Den mekaniske harpe», som vi får høre noen kutt av på konserten. Mer på artistens egen hjemmeside, rauset.no.
Med seg på scenen har han bl.a Karl Heldal, Audun Reithaug, Øystein Munz, Amund Bjønness og Oslo Radio-Orkester.

Munchmuseet torsdag 18. okt kl 20. – Fri entré, men evt. bidrag til reisekasse mottas med takk. Gratis tapas og velkomstdrikke til dem som kommer tidlig.

Kaféen i Munchmuseet har hyggelige priser på Nye Skalder-kveldene, og du kan få dagens middag for ca 70 kroner.

Øyvind Rauset gjennom årene