Bjørn-Peder Johansen, Øystein Wingaard Wolf

17. sept: Øystein Wingaard Wolf + Bjørn Peder Johansen på Herr Nilsen

Splitgig: Bjørn-Peder og Øystein Wingaard Wolf

Bjørn-Peder Johansen & Øystein Wingaard Wolf på samme scene – samme kveld! Scenen deles broderlig mellom artistene som også er venner. Dermed er det er duket for to timelange konserter med to spennende og aktuelle artister.

Bjørn-Peder Johansen, Øystein Wingaard Wolf

I en covertekst kaller Øyvind Pharo musikken til Wingaard Wolf «en gryte av musikalske inspirasjoner… parisisk kabaret, meksikansk ballade, østeuropeisk jødisk musikk, litt Taube, litt Brel, calypso, frelsesarmémusikk à la Tom Waits, noir blues og klassisk songwriter-pop». Artist, forfatter og poet Øystein Wingaard Wolf har utgitt tre fantastiske CDer, minst et tredvetalls diktsamlinger og romaner og må simpelthen bare oppleves!

Bjørn-Peders musikk er betegnet som litt av alt – men kanskje mest av alt akustisk kystrock på dialekt. Blues, country, viser, folkrock… kystrocken er variert som kysten selv med en himmel som ikke alltid er blå over høye fjell, og med bratte stup, glinsende hav og bunnløse dyp. Fra det rå til det sarte, fra Lofotfiske til asfaltjungel. Den Oslo-bosatte nordlendingen har turnert alene og med band i store deler av Norge. Ny av året er CDen «no.4 – Få me heim» – den foreløpige fjerde i rekken av kritikerroste CDer.

Kr 100,- / 17.09.12 – kl 21.