ØNV-logo

15. jan: Påmelding til ØNVs framføringskurs

  • ØNV-logoHvordan få en vise til å lyde ekte og overbevisende?
  • Liker du å opptre, men føler deg nervøs og fomlete når du står på scenen?
  • Vil du gjerne bli tryggere på deg selv når du opptrer?
  • Har du mikrofonskrekk?
  • Er det ingen i klubben din som klarer å styre lyden ordentlig?

ØNV fortsetter sitt arbeide med å utvikle våre medlemmers ferdigheter i visetolking og sceneopptreden. 1.-3. april skal vi slå flere fluer i ett smekk i form av et kombinert kurs der vi tar for oss: Formidling og visetolkning, sceneoppførsel, mikrofonbruk og lydteknikk (Påmeldingsfrist: 15. januar).

Sjenert gitaristDet er samspillet av alle disse faktorer som danner helhetsinntrykket av en vellykket sceneopptreden. En vellykket visetolkning kan bli fullstendig ødelagt av klossete sceneopptreden eller dårlig lyd. På den annen side så kan ikke perfekt lyd redde en dårlig fremføring. Alt dette må stemme for å gi publikum en god opplevelse.

Prøv deg fram, få tilbakemeldinger

Kurset benytter masterclass-prinsippet: Du fremfører noen viser med de øvrige deltagerne som tilhørere. Så vil kurslederne gi instruksjon og tilbakemeldinger, med hjelp av de øvrige deltagerne. Du velger selv hvilke viser du vil bruke. Vi vil bruke lydanlegg slik at deltagerne får erfaring med dette.

mikrofonSamtidig lar vi tilhørerne prøve seg som lydteknikere, så har de noe morsomt å gjøre mens andre er på scenen. Dette er en nyttig erfaring også for deg som ikke har til hensikt å jobbe med teknikk. Kjennskap til hvordan lydteknikeren oppfatter artisten vil hjelpe deg til en bedre sceneopptreden.

For å gjøre dette mest mulig realistisk vil vi på lørdagen arrangere en konsert med publikum i hotellets konsertsal Carnegie Hall (så kan du senere skryte av å ha opptrådt i Carnegie Hall)! Det er naturligvis frivillig om du vil opptre på konserten.

Vi regner med at deltagerne har forskjellig bakgrunn, erfaring og interesse, og vi vil derfor forsøke å tilpasse kurset slik at hver enkelt får det ønskede utbytte. Vi vil derfor kjøre en del av tiden som to parallelle sesjoner i hvert sitt rom, der den ene konsentrerer seg om visetolkning uten lydteknikk, mens den andre tar for seg tekniske aspekter ved lydanlegg.

For å få til dette ber vi om at deltagerne markerer sine interesser ved påmeldingen.

Tid:

Kurset går i helgen 1–3 april 2011 og starter med middag fredag kl 2000.

Sted:

Gavelstad Gårds- og turisthotell i Lågendalen – se kart.

Instruktører:

  • Bengt-Ole Nordström har holdt visetolkningskurs for ØNV flere ganger tidligere. Han vil ta seg av fremføring og sceneopptreden.
  • ØNV-leder Dag Hoftun Knutsen tar seg av den tekniske delen.

Påmelding:

Se denne PDF-fila for mer informasjon og priser for alternative rom- og tid-løsninger. Påmelding ved epost til Dag Hoftun Knutsen –  innen 15. januar 2011!

Kontonr. for kursavgift: 5081.07.77092.