Øystein Wingaard Wolf
Øystein Wingaard Wolf

27.-28. mai: Volapüks Vårfestival 2011

Litteratur, musikk, performance, foto, film

STING med BRUNSVIK&KRAGSTAD/ LAARA STINNERBOM/ ØYSTEIN WINGAARD WOLF BAND/ JOHNNY POE/ SIxTIP

Øystein Wingaard Wolf
Øystein Wingaard Wolf

Volapük er en hundre prosent idealistisk scene organisert som en stiftelse, vi jobber med å styrke alle sider ved norsk kulturliv som vi klarer. Det går særlig på å presentere i et ikkekommersielt rom / scene ny kunst og kultur for et publikum hungrig på det nye og det siste. Men Volapük er ikke bare det, vi har mange etablerte artister på våre scener også.

Det er mange artister som opptrer og det er umulig å skrive om alle her. Utfyllende artistinformasjon på alle som opptrer finnes på Volapüknett.

Fredag 27. Mai (fra kl 19.00)

…har vi den mest rocka dagen under festivalen hvor vi får besøk av det norsk-dansk-amerikanske SIxTIP som har gjort ”melodiøs, humørfylt rock’n’roll” (Fredrikstad Blad) til sitt varemerke.

Under vignetten «En kveld med STING!» spiller duoen Brunsvik&Kragstad Sting-låter i alle farger og fasonger. Repertoaret spenner fra Stings Police-dager til dags dato, i en original tribute til den mangfoldige låtskriveren og sangeren.

Duoen består av Hilde Brunsvik, vokal, og Petter Kragstad, piano. Hilde er forfatter og vokalist, har publisert romaner og noveller og en musikerbiografi (og lest på Volapuk), og studerer sang i København. Petter er utdannet på Musikkhøgskolen og jobber som komponist, arrangør og pianist.

Johnny Poe kommer denne gang solo og the Salvation Circus er hjemme for anledningen. Men flott pianomusikk og gitar med vakker sang får vi som utgjør hans fatntastiske låter. Det kan nok bli litt rocka også!

Foto og film blir det med talentfulle Norsk-Georgiske Tinatin Z. Svendsen som er utdannet fotograf og fotodesigner ved Georgias Teater og film universitet. Hun er vår festivalutstiller.
For fullt program, se www.volapuk.no.

Lørdag 28 mai (fra kl 19.00)

Et stort litterært program venter publikum som finner veien til Volapük denne vårkvelden. Et program som spenner fra novelle til dikt til roman til monolog og tekstopplesninger og preformance. Dette blir noe ekstra spennende og glede seg til på en slik fin vårkveld. Den samiske multikunstner Laara Stinnerbom kommer til å gjøre en performance som er en blanding av flere kunstutrykk musikk, sang, tekst, dikt, dans. Sigrid Marie Refsum er en stigende stjerne i Oslos undergrunnskultur med sine karakteristiske fremføringer/tolkninger av egne og andres sanger og tekster

Øystein Wingaard Wolf trio spiller opp til store opplevelser. Musikken er i følge Øyvind Pharo (redaktør Aschehoug forlag) «en gryte av musikalske inspirasjoner… parisisk kabaret, meksikansk ballade, østeuropeisk jødisk musikk, litt Taube, litt Brel, calypso, frelsesarmémusikk à la Tom Waits, noir blues og klassisk songwriter-pop».

Rita Lovise Haugseggen er en sanger og låtskriver (jazz/blues)spiller sin andre konsert på Volapük under festivalen. Hun har utviklet et personlig musikalsk uttrykk, der særpreget ligger i variert stemmebruk og melankolske melodilinjer, i kombinasjon med spennende akkordprogresjoner og gjennomarbeidet lyrikk.

FESTIVALADRESSE: Lövenskioldsgate 10a, 1 etasje, Frogner , Oslo

TRIKK NR 12 til Elisenberg, kort gåtur opp på høyre side fra Kaffebrenneriet på hjørnet.
Dørene åpner kl 19.00 begge dager

Presse eller publikum kan sende mail eller ringe for info 4709 6609.

logo-sirkelVelkommen på vegne av Volapük
Hans Broch Nielsen,
daglig leder.

Publisert: 24. mai 2011.