Oslo: Nye Skalder fortsetter på Soria Moria i vår, og det blir på tirsdager som i høst. Konsertene starter kl 20, med Åpen scene føst og hovedartisten etterpå.

Nye Skalder våren 2010

Nye Skalder-plakat
Nye Skalder-plakaten, tegnet av Øyvind Rauset

Oslo: Nye Skalder fortsetter på Soria Moria i vår, og det blir på tirsdager som i høst. Konsertene starter kl 20, med Åpen scene føst og hovedartisten etterpå.

Torsdag 14. jan fra kl 19 – Skaldehule

Vi «tjuvstarter» sesongen med Skaldehule på Enerhaugen. Det blir hos Øyvind Rauset – se kart på Nye Skalder.

Tirsdag 26. jan – Viseklubben Børre.

Kraftsenteret Børre samler fulle hus med over 100 i salen på Raufoss en gang i måneden. Nå kommer de endelig til Oslo! Du kan høre 20 av låtene på Børres flotte hjemmeside. Med Sveinung Hovensjø på bass.

Viseklubben Børres «Slåttevise» lå på 5. plass i NRK Opplands Topp 8 rett før konserten. I alt ble den liggende på lista i de maksimale 12 ukene. Gratulerer!

Lucas Stark
Lucas Stark - ny svensk visekomet

Torsdag 25. feb – Lucas Stark med Stolt & Blakk

Lucas Stark er en av de nye unge kometene i svensk visesang. Han har bl.a fått Taubestipendiet, Ulf-Peder Olrog-stipediet, Segerstipendiet, konstnärsnämndens arbetsstipend og ble i 2009 valgt inn som styremedlem i den Svenska Visakademien.

Lucas ga i 2007 ut det kritikerroste albumet ”Skillingtryck och andra otidsenligheter” og i 2009 kom oppfølgeren ”Stolt igenom havets böljor”. Han har medvirket live i Sveriges Radio P1, P2, P3 og P4 samt i Sveriges Television og TV4.

Denne gang har han med seg Daniel Wejdin (Kontrabass) og Bernt Andersson(Trekkspill og munnspill)Les mer på hans hjemmeside og hør lydklipp.

Torsdag 18. mars – Årsmøte

Fra kl 19. Hos Øyvind Rauset på Enerhaugen. Se kart på nyeskalder.no!

Tirs 23. mars – Øystein Munz.

artistbildeEn solokonsert med visesangeren og låtskriveren Øystein Munz er en sjelden begivenhet – om ikke annet så av den enkle grunn at Munz ytterst sjelden holder konserter i dette formatet.

Vårens konsert blir en slags musikalsk vårrengjøring der han har børstet støvet av noen gamle sanger og skrudd sammen noen nye av delene som ble til overs: Resultatet har blitt en usedvanlig lekker om enn usalig blanding av nytt og gammelt, blues, ballader, viser og sørgelige sanger.

Til Nye Skalder tar han med sine gitarer og munnspill, og får også besøk på scenen av gjesteartister. Det nyeste eksemplet på hvordan en vise signert Øystein Munz kan høres ut, finner du på lydsidene: en blodfersk demo-innspilling av hans loppemarkedsballade ”Alf Prøysen hadde makan gitar”.  Foto: Jørn Søderholm.

Tirs 27. april – Tove Bøygard – med CD-slepp!

Tove BøygardTove Bøygard har gitt ut to plater med sin søster i duoen Bøygard, de har spilt land og strand i Norge, og har gjort flere skoleturnéer for Rikskonsertene. 19. april kommer Tove med soloplate. Den er spilt inn i Stugudalen i Trøndelag med Lars Lien som produsent (Ida Jenshus, Elisabeth Andreasson, Motorpsycho). Musikerne på plata er Geir Sundstøl, Bjørn Kvinnegard, Jørun Bøgeberg, Olav Mjelva ogEivind Kløverød. Musikken ligger i landskapet country/folkrock/viser, og det er tekster med mening på hallingdialekt.

25. mai – Konsert og sommeravslutning: Elin Furubotn

(Mer tekst og bilde kommer!)