Sid Jansson - tegning

Fre 29. okt: Sid Jansson i Halden

Sid Jansson - tegningSid Jansson er en nordisk viselegende, en av de aller viktigste personene i nordisk visehistorie. Noen vil kanskje kalle ham den mest sentrale igangruller av den nordiske visebølgen. Han var Cornelis første manager og fulgte ham i mange år.

Han har siden 1950-tallet vært en kjent radiostemme, ikke bare i Sverige, men også i Norge, han har vært involvert i de fleste visemiljøer i Norden. De gamle klubbene i gamla stan i Stockholm, den legendariske Vispråmen Storken, like legendariske Mosebacke etablissement hvor vi valfartet fra hele Norden for å møtes og opptre, Yrkestrubadurernas förening, medgrunnlegger av NordVisa under festspillene i Harstad etc etc.

Han kommer til Halden Viseklubb for å fortelle om den nordiske visebølgen, om et liv som visebokredakør, manager, illustratør, folklorist, visehistoriker mm. Det er uvanlig at vi arrangerer en fortellerkveld i viseklubben. Men denne svenske gubben er et eventyr som man kan sitte i timesvis og bare lytte til, gapskratte, røres til tårer, gledes av. Med sine fortellinger, sanger og parodier er han den mest eksotiske og interessante fenomener vi har i Norden. Han er seriøs. I de minutter han får til rådighet gir han oss 50 års kulturhistorie med ditto et par århundrers tilbakeblikk. At Halden viseklubb har klart å få ham hit er et scoop. Han reiser helst ikke lange veier mer. Få derfor med denne unike muligheten til et uforglemmelig møte.

Her er en videosnutt med Sid Jansson på Viseskolen i Kungälv:

Halden Viseklubb på Erlandsen, fredag 30. okt. kl 20.00.