gruppebilde
Fra v.: Guro Hofstad (16), Charlotte Langseth Luth (16), Mari Fristad 
Linnerud (13) Thale Moldestad (13), Ida Marie Fladsrud Bjørklund (11), 
August A. Moldestad Enger (7), Kristian Borge og Martine Langseth Luth (10). - Klikk for større bilde.

Mangfold – med Prøysen og IDOL

«Mangfold« er et aktivitetstilbud for barn og ungdom under det store østnorske høsttreffet på Eidene. Gruppa øver inn innslag som vises under konserten lørdag kveld og er synlig tilstede på mange måter, ikke minst i sin egen Idol-konkurranse!

Leo Leonhardsen
gruppebilde Fra v: Guro Hofstad (16), Charlotte Langseth Luth (16), Mari Fristad Linnerud (13) Thale Moldestad (13), Ida Marie Fladsrud Bjørklund (11), August A. Moldestad Enger (7), Kristian Borge og Martine Langseth Luth (10). – Klikk for større bilde.

Turid Lisbeth Nygård, ansvarlig for prosjektet i år, forteller at det var stor interesse for å synge engelske popsanger da de startet arbeidet fredag. Etter omkamper blei de enige om å sette fokus på Prøysen, siden dette er et visetreff.

For oss som så gruppa på scenen virket dette som et godt valg. Det er mange gode sangere og instrumentalister i denne gjengen. Et populært innslag var Charlotte Langseth Luths akkompagnement og solospill på det finske instrumentet ”lillsitran”.

I tillegg var store deler av gruppa med til å kore Birger Aasland og medlemmer av viseklubben Børre som også har gitt ut jubileumsplate i år.

De unge hadde ei travel helg. I tillegg til det organiserte arbeidet i Mangfold har Mari Fristad og Thale Moldestad startet en egen Idolkonkurranse under høsttreffet.

Jeg fikk gleden av å komme igjennom nåløyet. Audition til en slik konkurranse er alvorlig. Tre alvorlige, høflige og seriøse dommere vurderte sangen min. De gjorde sine notater og kom med saklige vurderinger av spill, sang og fremføring. Det var vange påmeldte, så konkurransen var hard og tok lang tid. Finalistene spilte for et publikum som også var jury. De hadde egne regler for avstemning.

Etter en nervepirrende opptelling kom undertegnede på delt jumboplass. I nederlagets bitre stund var det en trøst at vinneren var en meget talentfull dame som lager egne sanger: Nora Schjelderup fra Oslo. Hun er en av dem som har vokst opp på høsttreffet i ØNV. Nå spiller hun egenkomponerte viser. Gode melodier og tekster. Nå skjer dette på engelsk. Hun kommer vi nok til å høre mer fra.

 

Publisert: 10. des 2009.