Omslag Kim Rysstad: Snøen laver ned

Kim Rysstad og London Philharmonic Orchestra med julealbum

Når snøen laver ned og julefreden senker seg: Den prisbelønnede vokalisten og A-klasse kvederen Kim Rysstad har spilt inn en tidløs juleplate med selveste London Philharmonic Orchestra. Storproduksjonen har fått navnet «Snøen laver ned».

Omslag Kim Rysstad: Snøen laver nedRed.

Albumet starter med Kim Rysstads magiske tolkning av Stjerneskudd. Musikken og sangene på Snøen laver ned veksler mellom det vare og forsiktige på Stille natt og Besvärjelse til det store og heftige i Happy New Year og Det va då eller O helga natt.

– Jeg ble helt fra meg av glede da jeg ble spurt om å være med på dette prosjektet. Å spille inn en plate med selveste London Philharmonic Orchestra er en stor ære! utbryter Kim Rysstad og fortsetter, – «Snøen laver ned» er en juleplate, med alt som hører til. Her er det både tradisjonelle julesanger, godt kjente julesanger, men og noen nyere, og kanskje litt ukjente. Det er jo også noe av det som er spennende med plater, å få presentere noe nytt, sier Rysstad.

For Kim har jula alltid hatt en stor plass i hjertet, men med åra har han fått en litt annen tilnærming til denne høytiden. 

– Da jeg vokste opp var jula en høytid jeg så fram mot med stor glede, forventning og spenning. Det var julebakst, gaver som skulle pakkes inn, hente juletre i skogen, skrive ønskeliste til julenissen, henge opp julestjerner, pynte juletre, kort sagt alt som hører jula til, forteller han entusiastisk og fortsetter:
– I dag er nok ikke like mye av denne julemagien tilstede i meg. Jeg elsker fortsatt jula, det å få tak i juletre, bake litt, lage god mat osv. Men det der «julestresset» styrer jeg unna. Om man ikke får vaska i hver eneste krok så er det ikke så farlig, jula kommer uansett. Gaver er heller ikke viktig lenger, bare jeg får være sammen med de jeg er glad i.

– Likevel er det en ting jeg ikke kan være uten i tiden frem mot jul, nemlig musikken. Drømmen om å gjøre en juleplate har vært med meg i mange år. Nå, når denne drømmen har gått i oppfyllelse, så må jeg i år ha vært ekstra snill siden jeg ble spurt om å gjøre det sammen med London Philharmonic Orchestra. Mitt ønske for denne jula er at du som lytter finner litt julefred når du setter på denne plata, avslutter Kim.

Kim Rysstad er en Spellmannsnominert, prisbelønnet A-klasse kveder og sanger fra Rysstad i Setesdal. Med sin unike stemme dypt forankret i folkemusikken har han blitt lagt merke til av musikkelskere langt utenfor egne landegrenser. Med sin medvirkning i Melodi Grand Prix 2012 og «Beat for Beat» ble publikum både i tv og radio for alvor kjent med Kim Rysstads stemme. Låtene Så Vidunderleg og Ein song er ein song har til sammen vært over et halvt år på NRK P1 sine spillelister. Debutplata Tak hardt uti hand som kom i 2007 ble kåret til Årets Soloalbum under Folkelarm og andreplata Vegen ble nominert til Spellemanprisen 2011.

Rysstad har siden debuten jobbet sammen med mange store norske produsenter, musikere, og artister, deriblant Knut Reiersrud, Håkon Iversen, Stian Carstensen, Sigrid Moldestad og Trio Mediaeval. Kim har sunget duett med Silje Nergaard og Anne Grete Preus, og ved flere anledninger vært solist med Kristiansand Symfoniorkester.

Fredag 1. desember 2017 slippes storproduksjonen «Snøen laver ned» med Kim Rysstad og London Philharmonic Orchestra.

…………………………………………………………………………………………………………………

Fakta om ”Snøen laver ned”:

  • Vokal: Kim Rysstad
  • Arrangement og dirigent: Peter Nordahl
  • Orkester: London Philharmonic Orchestra
  • Innspilingsprodusent, mix & mastering: Lars Nilsson, Nilento Studio
  • Lydtekniker: Michael Dahlvid
  • Redigering: Lars Nilsson & Michael Dahlvid
  • Supplerende innspillinger: Jonas Kroon, SAGA Studio + Nilento Studio

Kim Rysstad og London Philharmonic Orchestra – Snøen laver ned

Publ. 28. nov. 2017.