Høsten 2014 møttes en gjeng viseentusiaster og ildsjeler, til stiftelsesmøte i Smeltehytta på Bergverkmuseet. Et halvt år senere, 12. Mai 2015, ble det arrangert offesiell åpningskonsert for Viseklubben Christian. En ny viseklubb var realitet.

Introduserer: Viseklubben Christian

Viseklubben Christians initiativtaker og leder, Trond Skarsten

Høsten 2014 møttes en gjeng viseentusiaster og ildsjeler, til stiftelsesmøte i Smeltehytta på Bergverksmuseet. Et halvt år senere, 12. Mai 2015, ble det arrangert offisiell åpningskonsert for Viseklubben Christian. En ny viseklubb var realitet.

 

Lars Martin Myhre frontet den første konserten viseklubben arrangerte, og siden den gang har blant andre Finn Kalvik, Kari Svendsen og Tove Bøygard stått på programmet.

 

De brukte mye tid på å finne frem til et egnet lokale, men nå er Viseklubben Christian blitt en integrert del av kulturfellesskapet ved Kongsbergs musikk- og kulturscene: Energimølla. Initiativtager og leder for viseklubben, Trond Skarsten, forteller at de opplever det å flytte inn på Energimølla i Kongsberg, som å ha kommet hjem. Energimølla arrangerer konserter innenfor sjangrene viser, rock, jazz, pop, metall og hiphop. I tillegg setter de opp teaterforestillinger, jazzfestival, krimfestival, popquiz og åpen scene. Ikke rart man opplever en synergieffekt i slike omgivelser.

 

Viseklubben Christian er siste skudd på stammen av såkalte “stiftere” på Energimølla. Da vi fikk kontakt med Mølla, følte vi umiddelbart at vi hadde kommet til våre egne, sier Trond Skarsten. Han forteller at fordelene ved å holde til på Mølla er mange. Viseklubben har nå tilgang på et godt lokale, gode teknikere og mulighet for en flott stab, hvis de trenger det.

 

Klubben jobber langsiktig, og har ambisjoner om å komme opp fra dagens nivå på omkring 50 medlemmer til 100 medlemmer etter hvert, fastslår lederen. 2017-programmet består blant andre av Guren Hagen, Lewi Bergrud, Skare, Drolsum Stasjon, Tom Roger Aadland og Benny Borg.

 

Her kan du lese en flott profilering av Viseklubben Christian, som ble skrevet i forbindelse med Møllas 15 årsjubileum.

[gview file=»http://viser.no/blad/wp-content/uploads/2017/08/ViseklubbenChristian.pdf»]