Andy The Candy

Gjensyn med fjorårets vinner av studiostipendet: Andy the Candy

Andy the Candy har produsert mye siden sist (foto: Eikerapen Roots Festival).

I fjor vår, utlyste Norsk Viseforum et studiostipend på 15.000 NOK. Pengene skulle gå til å spille inn den demoen søkeren sendte inn.Det var 125 søkere til stipendet. Sørlandsartisten Andy the Candy/Anders S. Fidje, sendte inn en demo av singelen Vigelandsmafiaen som nådde helt til topps.

Sjekk den smakfulle krediteringen på coveret til singelen «Vigelandsmafiaen».

Du kan nå høre innspillingen av Vigelandsmafiaen via ulike digitale strømmetjenester. Fidjes låt leker med en spennende besetning bestående av blant annet banjo, gotiske koringer, og en dramatisk felesolo. Låta utvikles fra et beskjedent intimorkester, til et gradvis økende sammensurium av sørlandstango og skjemtevise.

Iløpet av året som har gått, har Andy the Candy også rukket å gi ut en splitter ny EP, som fikk tittelen “Svak treer”.  EP-en er hakket mindre eksplosiv, og det folkelige har smittet over fra tekst til det musikalske uttrykket. Virkemiddelet humor, ser derimot ikke ut til å slipes bort med det første!

Planen videre, er å spille inn en ny EP neste februar. Den skal han bruke som promo for spilling i 2018. Anders sier at han, dessverre, har en lærerjobb som tar tid utenom feriene, så han prøver å spille så mye som mulig når han har fri. I følge artistens nettside, skal fjorårets sommer ha resultert i blant annet 45 stuekonserter. I sommer gjentar han konseptet, og spiller også på Eikerapen Roots Festival, og på NRKs Sommertoget 9. august.

 

Sjekk ut Andy the Candys nettside for mer informasjon.