Perry Stenbäck

Finger-aerobics: Gitarcamp med Perry Stenbäck

Per-Arne Brunvoll, Vega og Perry Stenbäck
Fra v: Leder i Norsk viseforum: Per-Arne Brunvoll, Vega – og Perry Stenbäck, vår utrolig dyktige gitarinstruktør. Foto: Odd Nordeide.

For litt over 3 år siden ble undertegnede medlemmer i Øst-Norsk Viseforum fordi vi ville være med på et låtskriverseminar med Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland. Det er noe av det beste som har hendt oss. Vi har blitt en del av et inspirerende visemiljø. Øst-Norsk Viseforum har betydd mye for vår utvikling som duo og hver for oss.

Odd Nordeide, Vega Lind

Vi har begynt å skrive på norsk, fokuserer mer på tekst og har deltatt på flere låtskriverseminarer og låtskriververksted i regi av ØNV og Skedsmo Viseklubb. Samtidig har vi fått inspirasjon til å gå nye veier. Våge mer. Blitt oppmuntret til å gå i studio. Og det mest fantastiske er alle de flotte folkene i visemiljøet som gjør livet vårt så mye rikere. Takk til dere alle!

Høsten 2017 arrangerte ØNV gitarcamp med Perry Stenbäck som gitarinstruktør. Dette i samarbeid med Vestfold Kulturnettverk v/ Jørn Sverre Andersen. Larvik Kulturskole var stedet. Målet: at vi visesangere skal utvikle oss teknisk som gitarister og som resultat bli bedre visesangere.

Perry Stenbäck  er en eminent og allsidig gitarist, multiinstrumentalist, komponist og sanger. Han har deltatt på over 150 innspillinger. Han har flere ganger vært nominert til den danske Grammy-prisen (danskenes versjon av vår Spellemanspris) og i 2009 ble han også tildelt Grammy som årets instrumentalist. Slik kunne vi fortsatt å ramse opp..

Og kunne du tenke deg å delta på Perry Stenbäck International Acoustic Guitar Camp og bo én uke på et slott i Danmark i juli, så bør du kikke på denne videoen.

Så hva har vi lært på gitarcamp?

Vi har fylt opp vår musikalske verktøykasse med fingeraerobics for venstrehånden, nye måter å stemme gitaren på, rytmemønstre og dertil tilhørende bruk av høyrehånden, pluss mye mer. Vi har blitt mer bevisst på at teknikkene må repeteres ofte for at vi skal kunne klare å bruke dem i praksis. I tillegg har vi hørt fascinerende og levende fortellinger om alt fra hvordan navnet på greske øyer har gitt navn til skalaene til hvordan Django Reinhart klarte å dempe strengene med sine to amputerte fingre på venstrehånden.

Nedenfor tre av deltagerne i dyp konsentrasjon når maestro lærer bort noen av sine knep.

Deltakerer på gitarcamp
Fra v: Nora J. Brodkorp, Odd og Finn Tore Konradsen. Foto: Vega Lind.

Dette frister til gjentagelse! Kanskje ses vi på gitarcamp i Danmark denne sommeren?

***

Artikkelen er hentet fra Odd og Vegas blogg, der dere også kan se flere bilder fra gitarcampen.

Publ.: 14. des. 2017.