Kari Svendsen, Lars M Myhre, Peter Nordberg

Viseklubben Christian: Og for en musikalsk fest det kommer til å bli!

Kari Svendsen, Lars M Myhre, Peter Nordberg

Viseklubben Christian feirer i september både sin ettårs markering for å arrangere konserter/klubbkvelder, men også sin to-års dag siden den vellykkede lanseringen 13/9 2014. Og hvilket hell da dette faller sammen med Lars Martin Myhres release av sin siste plate «Hans Majestet».

Trond Skarsten

Programmet for høsten, ser slik ut:

Lørdag 17/9 – Lars Martin Myhre med fullt band og ny CD, «Hans Majestet».

(Og merk datoen, da dette ikke er vår vanlige tirsdag men en lørdag.)

Kongsbergvennen Lars Martin Myhre holder releasekonsert for jubileumsplaten «Hans Majestet». Til Kongsberg denne kvelden kommer han med fullt band bestående av Terje Johannesen (gitar), Perry Stenbäck (gitar og nykkelharpa), Terje Støldal (bass) og Jon Rosslund (trommer).

Gjester denne kvelden er byens egne Kirsti Berg Johansen (vokal) og Gunnar Eldevik (saksofon). Og ikke minst en gruppe Kongsbergblåsere under ledelse av Jon Gunnar Thovsrud. Men det stopper ikke der – klubben kommer også til å stille med egne krefter på et par av sangene. Programmet denne kvelden er i hovedsak fra hans nye plate men det blir også gjenhør med klassikere som «Trøstesang».

Tirsdag 11/10 – Peter Nordberg med sin faste perkusjonist Stene Osmundsen

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere to album og en EP under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen.

Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen . Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord både i Norge og Sverige. Plata og den påfølgende turnéen ble varmt mottatt i begge land. Siden da har Nordberg sluppet et antall singler og også tatt med sin særpregede blanding av perkussiv singer / songwriter-tradisjon og moderne skandinavisk folk til klubb- og festival-spillinger i USA.

“Nordberg er opptatt av kjærligheten. Hvem er vel ikke det? Det er lett å høre hvordan han synger seg under huden på lytterne, og blir der. Det virker så ekte, og da er det verdt å høre på. Han gav en intim og personlig konsertopplevelse. Slik en poet skal gjøre.” – Tommy Rustad, Tidens Krav.

I løpet av denne kvelden får vi høre låter både fra solo-platene og fra perioden med Johnsen / Nordberg, og kanskje også noe helt nyskrevet… Med seg på scenen har Peter trommeslageren Stene Osmundsen (bl.a. The September When, Anne Grete Preus, Morten Harket).

Vi kan forvente «en kväll med akustiska förtecken och ett kraftfullt sväng.»

Tirsdag 8/11 – Hele Norges Kari Svendsen!

Banjo-Kari Svendsen: det er vel ingen som ikke kjenner henne!

En av våre mest folkekjære artister. En energibunt med sjarm, smittende humør og glitrende banjospill.

Kari er medlem av gjøglertruppen Gatesangerne som i tillegg består av Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal og Kjetil Skaslien. En glad-gjeng som setter humoren i høysetet. Repertoarmessig og visuelt fremstår de som musikanter fra 1930 årene i det gamle Vika. Med CD-utgivelse «Osloviser» og en egen forestilling – «Tigerbalsam» på Victoria Teater, slår de et slag for “Oslo-tonen”.

Kari er også ”vise-vertinne” på Josefine Visescene sammen med Jørn Simen Øverli og Lars Klevstrand; et idealistisk prosjekt hvor det inviteres til konserter hver onsdagskveld. Der kan både kjente og ukjente får lov til å ”prøve” seg – hvilket er en modell som Viseklubben Christian har vært inspirert av og håper å lykkes med etterhvert. Til Kongsberg denne kvelden kommer hun alene og vil øse av både sitt sprudlende humør og store reportoir som også omfatter de kjente og kjære allsangene.

Tirsdag 13/12

– For denne datoen er ikke programmet spikret ennå, men klubben har mange gode navn på blokka. Det morsomme er at flere og flere artister innenfor visebegrepet, ikke bare i Norge men også ellers i Norden, begynner å bli over denne lille klubben på Kongsberg med det historiske navnet Christian.

Alle konserter og også omtaler legges i tillegg på klubbens og Energimøllas nettsider. Felles for klubbens konserter er at dørene åpnes kl. 1900 og konsertstart kl. 2000 – billetter selges kun i døren.

 

Publ: 17. aug. 2016.