Finalist-bilder

Viseforums Studiostipend 2016: FINALISTENE

Opptaksstudio

I sluttet av mai annonserte Norsk Viseforum et stipend på 15.000 kroner øremerket til studiotid. Responsen  har vært overveldende, både i volum, kvalitet og bredde. Det er også verdt å nevne at det har vært jevn fordeling geografisk og aldersmessig blant bidragene.

Yngvild Flatøy

Blant søknadene er det svært mange som fortjener oppmerksomhet, og vi oppfordrer alle søkerne til å fortsette visearbeidet og sende inn nytt materiale ved neste runde. I utvelgelsen har juryen lagt hovedvekt på disse elementene: tekst, melodi, harmonisering, formidling, egenart og søknadstekst.

Vi har kommet frem til elleve finalister:

 

01Andy the Candy (25 år): Opprinnelig fra Vigeland, men nå bosatt i Kristiansand. Har sendt inn en vise som blir bedre og bedre for hvert lytt. Morsom tematikk med original tekst. Visa ”Vigelandsmafiaen” handler om en gjeng som reiser til storbyen (Mandal) for å dra på fancy kafé. Med vennlig og lettbent humor diskuterer Andy the Candy ”bønder i byen” og om kaffen virkelig er grønnere på den andre siden.
Tidligere utgitt musikk er å finne på strømmetjenester og andythecandy.com

 

02

Camilla Susann Haug (41 år) er fra Mo i Rana, men nå bosatt i Kolbjørnsvik /Arendal. Haug har sendt inn en vise hun har kalt ”Tusentrinnstrappa”. Melodien passer veldig godt med tekstinnholdet, og visa har et veldig fengende og sterkt refreng.

Haug kan høres på strømmetjenester med viseplata ”Noen ganger blått”.

 

03Christine Sandtorv (40 år, Laksevåg) har sendt inn en sterk låt-idé. Hun har egenart i sin stil, og visa er umiddelbart fengende. Fortellingen skildrer det å leve med en dement far, noe som smakfult males ut i en vals.

Gjenopplev Ephemera eller Stjernetellerserien for barn (under eget navn på strømmetjenester), mens du venter på hennes nyeste prosjekt. Vi gleder oss til norske viser for voksne.

 

04

Dag Fransson (52, Blommenholm) har bidratt med en frisk boogie. Hans små epistler og betraktninger (som kan sjekkes ut ved å søke opp Banan & Tran på Facebook), har funnet veien inn i visa. Den innsendte demoen har sterk tekst og melodi.

Fransson har skrevet en original vise, og den blir godt fremført.

 

05Ingvild Homme (28 år, Porsgrunn) har sendt inn flere gode demoer. I utvelgelsen har vi fokusert på visa “Det går ikke over før jeg er gjennom”. Det såre uttrykket i teksten blir levert av en sterk og vakker stemme. Det er smakfull og behagelig progresjon i visa, akkompagnert med god variasjon i melodi. Homme har spilt konserter med eget materiale siden 2011. Hun er i gang med produksjon av debutalbumet, men midlertidig må vi nøye oss med perlene som er å finne på soundcloud.no/ingvildhomme.

 

06Harald Olsvik (23 år) er fra Ålesund men bosatt i Bergen. Han har sendt inn et opptak av visa ”Dinne Bula” fra konsert på Hulen i Bergen. I teksten beskrives en mørk, brun og trist bule i Ålesund, full av originale og snodige karakterer. Visa har et sterkt refreng, totalt sett god melodi og harmonisering. Fremføringen har driv og god dynamikk.
Olsvik musikk kan høres på soundcloud.com/haraldolsvik.

 

07Daniel Kvammen (28 år, Geilo, Buskerud) besitter god formidling, og fanger oss i lytteopplevelsen. Teksten i den innsendte demoen gir fine bilder. Særpreg og sjarmerende! Arrangementet fremstår veloverveid og gjennomarbeidet. Kvammen har tatt visa inn i P3, og ut på diverse kommersielle arenaer.

Du finner musikken hans på en scene nær deg, i platebutikkene eller strømmetjenestene.

 

08Igor Dunderovic (36 år, Skien) sitt bidrag er en humorvals med brodd. Det er god kontinuitet i tekst, og han viser seg som en dyktig forteller. Dunderovic lykkes med å kombinere den lettbente visa med dybde i tekst, og det er nok av finurligheter å henge seg opp i.

Musikk ligger under eget navn på strømmetjenester. Sjekk også igor.dunderovic.com.

 

09Ole Kristian ”Ole K” Thomassen (53 år, Hamar) sendte inn to youtube-videoer. Juryen falt for visa ”Redd” som er en gjennomarbeidet låt med god driv. Thomassen har en fin sangstemme, som holder lytterens oppmerksomhet.

Søk opp Ole K på Youtube for underholdende viser med substans.

 

 

10Paul ”Palle” Wangberg (55 år, Enebakkneset) har sendt inn flere gode demoopptak der han viser styrke i tekst, melodi og formidling. Vi har fokusert på en vise med navn ”Ballad till en parkeringsvakt”. Det er en humoristisk vise med dybde. Wangberg gjør en klassisk fremføring av vokal og gitar. Han beviser seg som en trygg og proff utøver. Wangberg har lang fartstid som musiker i ”the Real Thing”, gjennom sitt soleprosjekt ‘Paul Wagnberg Organ Unit’ og i de senere år som trubadur/visetolker. Vi gleder oss til neste utgivelse!

 

11Randi Hansen (57, Harstad) lager musikk som umiddelbart griper deg. Hun har flott stemme, og det er noe uforklarlig fint som virker så enkelt ved dette bidraget . Tematikken i visa omhandler at man ikke skal gi opp kjærligheten, selv om mesteparten av livet ligger bak en. Hansen ga ut en skive (som finnes på strømmetjenester) i 2008, ellers er forhåpentligvis mer rundt neste sving.

 

 

Publisert: 28. jun 2016.