Andy The Candy

Sørlandets minst kjente visesanger vinner Norsk Viseforums første studiostipend

Andy The Candy

Pressemelding:
Norsk Viseforum opplevde en en overveldende respons på konkurransen som de lyste ut i slutten av mai. – Det er utrolig kvalitet på visene som skrives av så vel unge som gamle over hele landet. Det vitner om at visekunsten står sterkt i Norge for tiden, sier daglig leder i Norsk Viseforum, Audun Reithaug.

Den som til slutt knivet seg til seieren om stipendet var den unektelig rare sørlendingen som kaller seg Andy The Candy. Han vant med den smått geniale visa ”Vigelandsmafiaen».

–Visa handler om en gjeng strikkedamer fra Vigeland som reiser til storbyen (Mandal) for å dra på fancy kafé. I utgangspunktet er visas visjon å få frem «bønder i byen»-mentaliteten som ofte opptrer i slike forhold. På samme tid vil jeg vise at det enkle ofte er det beste, kaffen er ikke alltid grønnere på den andre siden, sier Andy the Candy, på sitt notorisk tørrvittige vis.

25-åringen, som egentlig heter Andreas Fidje, ble trukket fram som vinner fra et sterkt lag av såvel etablerte som erfarne visesangere. Andy the Candy har lenge kalt seg Sørlandets minst kjente visesanger, en tittel han nok må si fra seg etter dette.

01–Andy The Candys humor og evne til å å trekke store spørsmål ut av noe lite, men med en humoristisk tvist, står ikke mye tilbake for Tønes og Øystein Sunde, sier Reithaug, som spår Fidje en lovende framtid.

–Fidje spesialiserer seg på «bitre viser fra det blide Sørland». Slik holder han liv i ironi-generasjonens arv, samtidig som han gjør seg selv til arvtaker for Sørlandsvise-tradisjonen fra hans store forbilder, Eivind Bøksle og Jan Engervik. utdyper Reithaug.

Hør demo av visa her, mens vi gleder oss til å høre en ferdig innspilt versjon til høsten:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/271436703″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»300″ iframe=»true» /]

  • Norsk Viseforum organiserer visekunstnere, viseklubber og konsertarrangører i Norge.
  • Studiostipendet består av 15 000 kr til å spille inn vinnerbidraget i det studio vinneren selv ønsker.
  • Det var 125 søkere fra hele landet. Andy The Candy ble trukket ut som vinner blant 11 finalister, som du kan lese om her: viseforums-studiostipend-2016/.

 

Publ. 1. juli 2016.