Knut Roppestad

Knut Roppestad til WoodyFest, Oklahoma

Visesangeren Knut Roppestad er plukket ut til å delta på The Woody Guthrie Folk Festival i Oklahoma 13.–17. juli. På plakaten er også legenden Graham Nash, kjent fra The Hollies, og supergruppa Crosby, Stills, Nash & Young.

Knut RoppestadRoppestad er aktiv i musikkmiljøet i Vestfold, og har opptrådt flere ganger på HVA, Horten Viser og Annet. Vi rakk ikke intervjue ham før avreise, men her er litt av det journalist Tom Erik Rønningen fikk ut av ham i Tønsberg blad: (Les hele intervjuet der.)

Roppestad, som er bosatt på Borre, sendte inn låter til festivalledelsen. Men han hadde egentlig ikke forestilt seg at han ble plukket ut til å være med.

– Jeg er jo litt stolt av det. Det er en låtskriverfestival. Jeg sendte inn låter via nettet. Det er bare jeg og en engelskmann som ikke er amerikanere på festivalplakaten. Jeg ble veldig glad da jeg ble plukket ut, sier den erfarne roots/blues-musikeren, som nå er blitt 53 år gammel.
– I tillegg til WoodyFest blir det tre spillinger til mens jeg er der borte.

Protestsanger

WoodyFest, eller The Woody Guthrie Folk Festival, er en festival til heder og ære for singer/songwriter Woody Guthrie (1912 – 1967).
– Han var den store protestsangeren. Hans mest kjente låt er «This Land Is Your Land». Han var bl.a Bob Dylans store idol, forklarer Roppestad.

Knut Roppestad and The Rambling Rodgers ga i fjor ut albumet «Tornado Tracks». Men bandet hans må dessverre bli hjemme denne gangen. – Jeg liker også å spille alene. Jeg har nok et formidlingsbehov, innrømmer han.

Han sier det blir stort å ta turen til USA, igjen. 14 dager skal han nyte «over there».
– I tillegg til WoodyFest blir det tre spillinger til mens jeg er der borte.

Bandet The Rambling Rodgers er hovedfokus til Roppestad, men han dyrker også egoet sitt litt ekstra for tiden. Det har resultert i to nye låter. Reggae-låta «Dart To the Heart» og countrylåta «Aftermath» som nå er tilgjengelig på streaming.

Knut Roppestad er aktiv på musikkscenen i Vestfold, men til høsten reiser han på nok en USA-tur. – Da reiser jeg over med en power-trio bestående av Emil Ljone på bass og Asbjørn Husby på trommer. Da blir det å spille «fuzzbox-blues». De siste årene har jeg spilt mye i USA.

Les resten i Tønsberg Blad – tb.no.

 

Publ. 12. juli 2016.