Æ - Erling Ramskjell

Æ med nytt album: Endetidsbilda

Æ (Erling Ramskjell) sitt nye album Endetidsbilda er hovedsaklig spilt inn i Stockholm sammen med et utvalg høykvalitets-skandinaver med relativt bred demografisk spredning.

Æ sier følgende om Endetidsbilda:

«All tid er endetid… for noen. Og det er alltid noen som predikerer den. Verden gikk ikke under 01.01.2000, Det skjedde heller ikke da Maya-kalenderen var ferdig-gått. Mayaene ble kanskje som alle andre lei av å holde på med noe så abstrakt som dét, og ingen gidder vel å skrive en evighets-kalender.
  Man kan for eksempel lage ei skive i stedet. Dette er en av dem: En liten samling scenarioer/bilder/låter/enheter som i mitt hode utgjør en helhet. Om det et fotoalbum, en litt myk og prosaisk endetidsvisjon, ei kaotisk minnebok eller en emosjonell bråtebrann, er jeg usikker på. Og det er uansett ikke viktig: Nå kan de som ønsker, overta og gi endetidsbildene mening og liv».

Æ har siden 2008 sluppet en drøss med fullengdere – på både norsk, svensk og engelsk. Seneste i vår, EPen Sisimiut – spilt inn i den grønlandske byen ved samme navn. Æ spiller også i bandet Likholmen, som høsten 2015 slapp det audiovisuelle albumet Lillelivet.

Siden debuten som soloartist har Æ spilt seg rundt i Norge og litt Sverige + et par andre land.
Æ fikk i 2015 gleden av å se Thor Brenne vinne «Nordic Music Video Awards – beste regi» og være nominert til «UK Music Video Awards» for videoen til «Låt Alla Gamla Drömmar Dö» hentet fra 2015-albumet Æ.

Æ: EndetidsbildaReleasekonserten var på Dama Di 10. september.

Mennesker som har bidratt til å skape «Endetidsbilda» :

  • Prod/miks/master: Hallstein Sandvin & Æ
  • Anders Hernestam: Trommer
  • Ola Nyström: Gitar
  • Kåre Riibe Ramskjell: Tangenter
  • Hallstein Sandvin: Basisme
  • Kjell Jakobsen: Estetikk

+ en drøss andre.

Viser.no kommer tilbake med omtale av plata når anmelderen har fått hørt, tenkt og skrevet!

Publ: 12. sept. 2016.