Trioen ASK

Visepoptrioen Ask har i en årrekke markert seg som et av de sterkeste og mest omtalte bandene i sørnorsk presse. Med en visjon om å formidle egne komposisjoner på en organisk og ærlig måte har Ask klart å fenge et stort publikum.

Trioen ASK

De tre medlemmene Andrea Ettestøl, Simen Lyngroth og Karsten Tønnessen begynte å spille sammen allerede i 13-årsalderen. Dette har resultert i et særegent samspill og låter med en tydelig signatur. 

«…vokalistene kler hverandre stemmemessig. Dette er et band det blir spennende å følge med videre» – Tom Rudi Torjussen

Bandet har opptrådt på en rekke prestisjefylte scener i løpet av karrieren. Sommeren 2013 delte Ask scene med navn som Jonas Alaska, Unni Wilhelmsen og Odd Nordstoga under Heimover-festivalen i Åmli. Tidligere har Ask også varmet opp for artister som Mikhael Paskalev og Hans Erik Dyvik. Trioen har også nærmest blitt fast inventar på musikkfestivalen Canal Street, og fikk æren av å åpne festivalen i 2013. Samme år fikk bandet også opptre på den populære festivalen Sørveiv. I 2010 ble Ask personlig invitert av Kronprinsesse Mette Marit til å holde en intimkonsert på Skaugum under kronprinsparets årlige gjestebud. Vinteren 2014 dro Ask på en omfattende norgesturné hvor de spilte 12 konserter på 14 dager. Her ble de møtt av et entusiastisk publikum og fikk i forbindelse med turneen æren av å varme opp for islandske Ásgeir Trausti i Kristiansand. Februar 2015 dro bandet ut på enda en omfattende Norgesturné med 14 konserter på 19 dager, også denne gangen med gode tilbakemeldinger.  

«De var så flinke at jeg kunne ønske jeg kunne ta de med meg i lomma, og ha en minikonsert med dem hjemme» – Kronprinsesse Mette Marit

Etter første EP-utgivelse i 2011 er bandet for tiden tilbake i Kongshavn Studio for å spille inn sitt første album med Bjørn Ole Rasch (Secret Garden, Bukkene Bruse) som produsent og medmusiker. På dette albumet er målet å formidle låtenes nære og såre uttrykk på en usminket måte. 01.12.14 gav Ask ut den første smakebiten fra det kommende albumet i for av singelen, ”Blinded”, som viser bandets dynamiske ytterpunkter. 22.05.15 følger bandet opp med singlen «You and Me», denne gangen med tilhørende musikkvideo.

«Jeg synes Ask var veldig bra, det er virkelig gøy å se unge mennesker som er på vei frem. Jeg har jo vært der selv en gang» – Bugge Wesseltoft