Britt Eva Løkkemo

Søn 27. april: Britt Eva Løkkemo med Piaf på nordnorsk

Britt Eva og hennes musikere urframførte denne forestillinga med Edith Piaf-sanger på nordnorsk under Festspillene i Nord-Norge i 2012, og fikk strålende mottakelse fra såvel kritikere som publikum.

Britt Eva LøkkemoKonserten har vært spilt for flere fulle hus i Tromsø siden da, men fortsatt er det mange som spør om ikke suksessen snart skal gjentas. Vi bøyer oss for folkekravet, og ønsker velkommen til ønskereprise med Britt Evas fabelaktige tolkninger av Ragnar Olsens kritikerroste gjendiktinger, til tonefølge av byens beste jazzmusikere: Kurt Samuelsen (piano og trekkspill), Øystein Norvoll (gitar) og Konrad Kaspersen (kontrabass).

 

Etter konserten er det åpen scene og allsang.
Sø. 27.04 kl 20.00 – Vertshuset Skarven – kr 200/150.

 


Hele vårprogrammet:

16.02. GEIRR LYSTRUP

Geirr Lystrup har helt siden 1970-tallet vært en av Norges fremste og mest allsidige trubadurer. Fem ganger har han fått Spellemannprisen for sine plater både for barn og voksne. Forrige gang Geirr besøkte Tromsø, var det med julekonserten “Stjerna fra øst”. Nå kommer han med en ny CD i kofferten: “Konrad Åh Konrad”. Sangene – visepop av beste merke – handler om middelaldrende Konrad som sliter litt i livets motbakke med kvinnfolk og penger, og som litt for ofte har sofa’n på henger’n igjen. Vi får også høre andre, kjente viser fra Lystrups lange og mangfoldige karriere som visedikter. Med seg har han Geir Otnes på trekkspill og Morten Strypet, kontrabass. Etter konserten er det åpen scene og allsang.

Sø. 16.02.14 kl 20.00 Vertshuset Skarven — kr 200/150

16.03. ST. PATRICK’S DAY MED TRADISH

St. Patrick’s Day feires i år med den dansk-irske trioen Tradish, som har gitt ut to kritikerroste album og stadig er på turné i Skandinavia, Irland og resten av Europa. Gruppa er basert i Århus, og består av John Pilkington (vokal, bouzouki, gitar, step), Louise Ring Vangsgaard (fele, bratsj, vokal) og Brian Woetmann (bodhran, perkusjon, vokal, step). De har erfaring med å spille på alt fra små pub-sessions til store festivaler, og appellerer bredere enn bare til det irske ”hardcore trad” publikummet. Det skulle borge for stor stemning på Skarven, der det også blir irsk allsang, og kanskje en session hvor byens musikanter hiver seg med – hvem vet? Etter konserten er det åpen scene og allsang.

Sø. 16.03.14 kl 20.00 Vertshuset Skarven — kr 200/150 

06.04. OLA GRAFFS NYE VISEGRUPPE

Dette kan bli vårens vakreste eventyr; en verdenspremiere på Spelt! Ola Graff (nøkkelperson i legendariske Nordnorsk visegruppe) har startet et nytt band, som nettopp har fått navnet GULLØYE. Repertoaret er klart, det vil bestå av både tradisjonelle og nye viser, folketoner og moderne rytmer fra nord, i et musikalsk grenseland mellom vise/folk/jazz/klassisk. Ola Graff skriver alle arrangementene, og musikerne er handplukka: Sopranene Bodil Onsøien og Lillian Jensen fra Vokal Nord, gitaristen Thomas Ragnar Larsen fra Tromsø storband og bassisten Torje Graff fra jazzgruppa Dripp, bl.a. Ola sjøl spiller instrumenter etter behov; piano, munnspill, synth etc. Gå ikke glipp av denne begivenheten i Tromsøs musikkliv. Etter konserten er det åpen scene og allsang.

Sø. 06.04.14 kl 20.00 Vertshuset Skarven — kr 200/150

27.04. BRITT EVA LØKKEMO M BAND —PIAF PÅ NORDNORSK

Britt Eva og hennes musikere urframførte denne forestillinga med Edith Piaf-sanger på nordnorsk under Festspillene i Nord-Norge i 2012, og fikk strålende mottakelse fra såvel kritikere som publikum. Konserten har vært spilt for flere fulle hus i Tromsø siden da, men fortsatt er det mange som spør om ikke suksessen snart skal gjentas. Vi bøyer oss for folkekravet, og ønsker velkommen til ønskereprise, med Britt Evas fabelaktige tolkninger av Ragnar Olsens kritikerroste gjendiktinger, til tonefølge av byens beste jazzmusikere: Kurt Samuelsen (piano og trekkspill), Øystein Norvoll (gitar) og Konrad Kaspersen (kontrabass). Etter konserten er det åpen scene og allsang.

Sø. 27.04.14 kl 20.00 Vertshuset Skarven — kr 200/150 

25.05. UNGE TALENTER MED TTF

Tradisjonen tro lar Spelt en visekveld i hver sesong være forbeholdt unge talenter fra Tromsø og omegn. Denne gangen er kveldens hovedartister trioen TTF med Sigbjørn Thomassen (gitar), Mariann Fiskeseth (vokal) og Christo Stangness (kontrabass). Alle studerer rytmisk musikk ved musikkonservatoriet i Tromsø, og spiller sine egne tolkninger av Bob Dylans tidløse låtskriverier, samt diverse utvalgte andre låter i et akustisk og trivelig format! Mye annet spennende kan dukke opp etter dem og har akkurat DU lyst til å opptre, og definerer deg som ung og talent, er det bare å ta kontakt med oss på post@viseklubbenspelt.no!

Sø. 25.05.14 kl 20.00 Vertshuset Skarven – kr 150/100

01.06. SVENSKE VISER – TAUBE MM MED LUNDQVIST OG PEDERSEN

Svenskene Bert Owe Lundqvist og Leif Pedersen står for sesongens siste konsert med Evert Taube m.fl. og mye allsang på programmet. Bert Owe opptrer mye med dette i Sverige og Leif Pedersen arbeider bl.a. som gitarlærer på Nordiska Folkhögskolan i Kungsälvs viselinje og leder bl.a. sommerkurs med tema Evert Taube. Etter konserten er det åpen scene og allsang.

Sø. 01.06.14 kl 20.00 Vertshuset Skarven — kr 150/100