Gitar

Tors 13. mars Konsert med Visskolan i Kungälv

Soon Viseklubb arrangerer sine visekvelder og konserter annen hver torsdag på Soon Kro. Det er servering med alle rettigheter på Soon Kro. Alle konserter starter kl. 19.30 og varer ca. 40 minutter.

Etter konsertene er det åpen scene med fremføring av inntil to viser fra hver som ønsker å synge. Åpen scene kan også inneholde allsang. Den som ønsker det kan kopiere, og ta med, inntil to viser som synges som allsang under åpen scene. Vi forsøker å få noen til å akkompagnere på gitar hvis det ønskes.

Gitar

Visskolan i Kungälv

Tradisjonen tro legger Visskolans elever også denne våren ut på turne i hele Norden. Vi vet enda ikke hvem som kommer, nermere informasjon blir sendt ut i forkant av visekvelden. Men til nå har Visskolans utsendte aldri skuffet, tvert i mot har disse kveldene alltid vært et populært friskt pust i Soon viseklubb!
Son Kro kl 19.30.

 


Hele vårprogrammet 2014:

Torsdag 13. februar

kl. 18.00: Årsmøte

Årsmøtet er vårt viktigste forum til å definere Soon viseklubbs væremåte. Styret gjør rede for siste års regnskap og aktiviteter, det skal velges nye styremedlemmer, og det skal stakes ut kursen for en ny sesong. Alle viseinteresserte er velkomne, og alle som har betalt kontingent for 2013 har stemmerett på årsmøtet. Medlemskap kan også tegnes på stedet. Møt opp og vær med å forme Soon viseklubbs fremtid! Etter årsmøtet er det sesongens første visekvell med konsert og åpen scene.

kl. 19.30: Konsert med Hanne Juul

Hanne Juul er leder av Visskolan i Kungälv. Hun er skandinavisk visesangens hønemor som hvert år sender et nytt kull talentfulle håpefulle visesangere ut på veien. Hun har hatt bland andre Arne Kvalnes og Daniel Sandvik under vingene som begge har satt sitt preg på Soon viseklubb. Og konsertene med årets representanter fra Visskolan minnes vi vel alle med glede. I kveld skal vi få høre læremesterens eget repertoar. Vi kan forvente oss å høre perler fra den danske, svenske, norske og islandske viseskatten!

Torsdag 27. februar kl. 19.30: Allsangkveld med Soon Blandede Kor

Da er det på’n igjen! En travel kvell for kroas personale. Allsang for fulle mugger, ispedd enkelte opptredener av Soon Blandede Kor og Soon Viseklubbens medlemmer. Mer er det vel ikke å si om denne saken!

Torsdag 13. mars kl. 19.30: Konsert med Visskolan

Tradisjonen tro legger Visskolans elever også denne våren ut på turne i hele Norden. Vi vet enda ikke hvem som kommer, nermere informasjon blir sendt ut i forkant av visekvelden. Men til nå har Visskolans utsendte aldri skuffet, tvert i mot har disse kveldene alltid vært et populært friskt pust i Soon viseklubb!

Torsdag 27. mars kl. 19.30: Konsert med Aino

Siv Aino Aasland er bosatt og oppvokst på Holmestrand. Hun er en av ildsjelene i viseklubben HVA-Horten Viser og Annet. I fjor tok hun spranget fra å spille her og der på åpne scener til å spille inn CD med selvskrevne viser og opptre som hoved artist på forskjellige konserter, bland annet på Nordisk Visefestival, som Horten viseklubb arrangerte. Kjærlighet og dens håp, svik, skuffelse og glede er den røde tråden gjennom hennes repertoar som hun presenterer med en aldeles nydelig stemme!

Torsdag 10. april kl. 19.30: Konsert med Trygve Skaug

Trygve Skaug er visesanger fra Trøgstad. Du har garantert hørt noen av sangene hans på radio, enten som soloartist eller som sanger i bandet Sankt Moritz, der han har skrevet de fleste låtene. Selv om Trygve er familiefar og byråkrat (det er hans egne ord), så ser han verden med øynene til gutten som nekter å bli voksen. Dette resulterer i herlige, friske viser til fandenivoldsk gitar akkompagnement fra de dype skogene i Østfold. Gled dere!

Torsdag 24. april kl. 19.30: Konsert med Vidar Furholt

Vidar Furholt fra Stavanger har gjestet Soon viseklubb for to år siden og hadde stor suksess med sine varme, ettertenksomme viser om livet som småbarnsfar og livet i sin alminnelighet. Siden sist har han skrevet mange nye viser, som har resultert i en ny CD utgivelse. Det er kanskje litt oppskrytt å kalle han for Louis Jacobys arvtaker, men kom og bedøm selv!

Torsdag 8. mai kl. 19.30: Allsangkveld med Evy Ernsteen og Nordbykoret

Allsangkveldene på Soon kro har blitt veldig populære og denne sesongen har vi ryddet plass til to! Kveldens allsangsjef er Evy Ernsteen og hun vil også presentere noen av hennes egne viser, både solo og sammen med Nordbykoret. I kveldens andre del blir det allsang og åpen scene i skjønn forening!

Torsdag 22. mai kl. 19.30: Konsert med Elin-Louise Ahlberg

På visetreff på Särö sist høst hørte jeg den vakreste stemmen siden Sissel Kyrkebø fremføre en nydelig vise til utsøkt banjo(!)akkompagnement. Visa var selvskrevet, het ”Under björkan” og handlet om å eldes med verdighet. Tekst, melodi og fremføring bergtok meg til de grader, at jeg umiddelbart booket Elin-Louise til en konsert hos oss. Elin-Louise fullførte Visskolan for fire år siden og er således en av Hannes ”kyllinger”. En skikkelig høydepunkt på tampen av vårsesongen, ikke gå glipp av denne visekvelden!

Torsdag 05. juni kl. 19.30: Sommeravslutning – Konsert med Elinor Dukan

Tradisjonen tro avslutter vi vårsesongen med en heidundrende konsert ute på terrassen til Soon Kro med bølgeskvulp, måkeskrik og solskinn som kulisse! Først blir det konsert med Elinor Dukan fra Arendal. Hun har lovet oss det hun kan aller best, nemlig sørlandsviser for alle penga! Etterpå blir det åpen scene med trekkspell og hele pakka til langt inn i den lyse natten! Trenger jeg å si mer?!