HVA-logo

Man 21. april: Askerød & Dyrkorn i Horten Viser og Annet

Mandag 21. april er det klart for nok en visekveld med konsert og åpen scene på Gamlehorten Gjestegård. Dørene åpner kl 19. Konsert kl 20. Åpen scene fra 21.10. Inngang 100,- medlemmer 50,-

Oddlaug og HaraldAnnen påskedag, mandag 21. april, synger viseduoen Askerød & Dyrkorn i HVA. Programmet består av mer eller mindre ukjente Prøysen-viser + tekster av Arthur Arntzen, Alf Cranner, Geirr Lystrup og Halvdan Rasmussen – alvor og skjemt i en salig blanding.

Oddlaug Askerød er også medlem av Oslo Viseklubb i tillegg til Skedsmo Viseklubb og har hatt diverse verv i det organiserte visemiljøet i Norge. Hun var også en av stifterne av Prøysen-forum Blanke Ark og har de siste 25 årene underholdt på utallige institusjoner, lag og foreninger i Oslo og Akershus – alene eller med samarbeidspartnere. Hun opptrer i nisseshow, barneshow og kabareter, samt i allsangprogrammer i serien «Syng for livet» i regi av Folkeakademiet.

Harald Dyrkorn, født i Lofoten, gjorde ferdig barneskolen og gymnaset i Horten. Han sang og spilte teater i Kinoens Barnetime, og var med i Åsta Hjelms familieshow med Lille Grethe. Han er medlem av Oslo Viseklubb og har opptrådt mye i Oslo-området de siste 25 årene, alene eller med samarbeidspartnere. Dessuten var han en av stifterne av Bærum Viseklubb og Prøysen-forum Blanke Ark.

Duoen er godt kjent i det nordiske visemiljøet – og publikum kan vente seg en munter visekveld på Gamlehorten Gjestegård. Etter konserten er det åpen scene.

 

HVA-logoSted: Gamlehorten Gjestegård 

Tid:  Dørene åpner kl 19:00, Konsert kl 20:00  Åpen scene kl 21:10

Horten Viser og Annet – En scene og et klubbmiljø for visesangere og andre interesserte

 

Våren 2014

27. jan: Arne Olav Lunde Hageberg

Arne Olav Hageberg er låtskriver, gitarist og sanger med røtter i Hordaland og bosted på et småbruk i Skien. Nylig ga han ut plata Råoljekjærleik.
Avisa Varden trillet fem på terningen.
Inspirert av britisk folkemusikk og amerikansk blues leverer Arne Olav Hageberg gitarspilling, melodier og tekster som både begeistrer og rører. “Dette er viser fra den virkelige verden,” konkluderte GDs anmelder.
Arne Olav Hageberg var tidligere med i visegruppa På Balkongen. I tillegg til en rekke solokonserter har han de sener årene blant annet spilt jevnlig med P1-yndlingen Trygve Skaug.
På konsertene hans går meningsmettede tekster hånd i hånd med gitarakrobatikk, smil og tårer. Les mer på www.arneolav.no

24. feb: Leo Leonardsen

Leo Leonhardsen presenteres gjerne som visetolker. Det er teksten og formidlingen av historien som står i sentrum.
Det kommer særlig til syne i tolkinger av Bellmans og Taubes dramatikk. Dette har gjort ham respektert i det nordiske visemiljøet. Men på konsertene kan man heller ikke unngå å legge merke til at han også kan behandle en gitar. Og i 1984 ble han i finske aviser omtalt som ”Leodorakis”.
Leo Leonhardsen ble skyllet sørover med den nordnorske visebølgen på slutten av 1970-tallet. Der hadde han markert seg med så vel protestviser som lyriske viser. Han fikk fotfeste i det nordiske visemiljøet og ble snart å oppleve på festivaler og turneer i Finland, Sverige og Danmark hvor han også har hatt turnéer.
Teksttolkingen er noe av det som er lagt merke til i visemiljøer. Han har gitt ut plater og medvirket på flere plateproduksjoner, vært brukt både som utøver og akkompagnatør i radioprogram så vel i Norge som i de øvrige nordiske land.

21. mars: Workshop for medlemmer i HVA i Wistingsvei 15A kl 19.

Vil du prøve ut en ny låt, øve på å fremføre noe eller ha tilbakemelding på noe? Det blir i tillegg idémyldring knyttet til Prøysenkvelden 2. juni. Meld deg på via mail: hegeoganders@hotmail.com, eller på tlf: 92823002/ 93823124.

24. mars: «De fire» – visegruppe fra Nøtterøy

Kveldens konsert er ved Visegruppa De Fire. Gruppa består av fire voksne sang- og viseglade personer fra Nøtterøy. De har holdt sammen med visesang og opptredener siden 1997 og består av Anne Berge, Knut Nordnes, Mette Rindedal og Audun Rindedal. 
Repertoaret består av kjente og ukjente viser som de liker å lage egne arrangementer på. Kjennemerket er flerstemt sang med harmonier som kanskje avviker noe fra det man er vant til i korsammenheng. De spiller også instrumenter som gitar, bass, munnspill og forskjellige rytmeinstrumenter. Visene er mest norske og svenske, men det snekres også viser innen egne rekker.  Etter konserten er det åpen scene.

21. april: Harald Dyrkorn og Oddlaug Askerød

2. juni: Prøysenkveld med lokale utøvere