Depui

16. april: Depui, Haakon Ellingsen og Dan Kristoffersen på Henriken

16. april blir det visekveld på Henriken (Oslo) med artistene Depui, Haakon Ellingsen og viseverten Dan Kristoffersen. Etter konsertene er det åpen scene. Vi prøver å få det til som en månedlig vise-event. Dette er første gangen.

Her vil du få oppleve 3 konserter med 3 etablerte, dyktige artister som presenterer låtene sine i viseformat. Det koster en hundrelapp å komme inn, og det er kun kontanter som godtas. FØRSTEMANN TIL MØLLA! 20-års aldersgrense.

Her er en Facebook-link til eventen.
Depui, Haakion, Dan

DEPUI

Dette er hva du får om du setter fast en fem-kroning i halsen, en verdensvant kassegitar og blander det med blues og balkanrytmer.

Depuis musikalske verden er smakfull, med krydder av fengende melodier som kan skape allsang. Han høstet gode anmeldelser for sitt debutalbum ”Manhood” i 2012, som resulterte i 2 NRK P1-listinger. Plata deltok også i damenes spydkastfinale under OL 2012 med låta Manhood.
Depui har spilt på ulike bygdefester, etablerte festivaler og mange kjente rockeklubber. Pluss alt fra fengsler til MC-klubber og turneer i Kina, Tyskland og England.
De siste tre årene har han spilt i overkant av 200 konserter i inn og utland.

– Han fremstår som en kreativ sanger og sangskriver, som ikke nødvendigvis går den A4-mainstreamveien. Han har noe eget og spennende ved seg, mener Une Slyngstad, Fædrelandsvennen.
Depui slipper sitt andre album ”Growing Wild” på vinyl 3. mai.

Følg Depui på Facebook her:
https://www.facebook.com/depuimusic?fref=ts

HAAKON ELLINGSEN

Haakon Ellingsen har holdt på med sin musikk i en årrekke, og har vært delaktig i bl.a The Last James (med Lars Lillo-Stenberg og Lars Pedersen), WHEN og Gramophones. Han har også utgitt flere soloplater. Studioproduksjonen er stor, litt sjeldnere har han vært å se ”live”. Musikken kan defineres som 60-70-talls pop, indie, psykedelia, men det man kanskje legger mest merke til er hvor melodiøs den er.

Nesten 10 år etter at den kom ut på CD er ”Bounty” nå, med god hjelp fra platebutikken Big Dipper, tilgjengelig på vinyl. Audun Vinger sier om platen at: ”Vi er nå kommet dithen i vinylrevolusjonen at cd-er utgitt midt på 00-tallet re-utgis på LP. I dette tilfellet applauderer jeg kraftig: Haakon Ellingsens ”Bounty” er den fineste norske platen som utkom da, og den gjør seg virkelig på dette formatet, visuelt og i øret. Låter som ”Hermoine”, ”Mohama” og spesielt ”On A Silky Veil With The Wind From The Harbour” er magisk, melodiøs pop som bare Andy Partridge fra XTC gjør bedre. Ellingsen skriver låter med fjærpenn, og tripper barføtt avgårde med noteark fylt med de vakreste fløytetoner, for konkylien rommer suset fra folkskogen så vel som bruset fra pophistorien.”

Kom på konsert og hør Gaute Storsve og Haakon Ellingsen spille seg gjennom albumet: av noen betegnet som en ”lost classic”.

Følg Haakon Ellingsen på Facebook her:
https://www.facebook.com/HaakonEllingsenMusic?fref=ts

DAN KRISTOFFERSEN

Viseverten Dan Kristoffersen er en kritikerrost artist, bemerket for sin særegne, store stemme samt låtskriver-talent. Musikken kan best beskrives som alternativ folkrock/rock.

I 2009 kom debutalbumet «It’s Cold Tonight» som ble betegnet som et av årets beste av både Panorama og Vårt Land. Siden den gang har han turnert land og strand, blant annet i regi av Folkeakademiet.

Nå er han i gang med innspillingen av sitt neste album som kommer til høsten, og på Henriken vil man få flere smakebiter fra dette.

Gå ikke glipp av denne muligheten til å oppleve Dan Kristoffersen live!

Følg Dan Kristoffersen på Facebook her:
https://www.facebook.com/dankristoffersen?fref=ts