Viseklubben Baluba
Viseklubben Baluba. Foto: Hans Erik Børve (Klikk for å zoome inn).

Tors 10. april: Revyviseskatt på viseklubben Baluba

Torsdag 10. april inviterer viseklubben Baluba til en spesiell viseklubb på Lundbrygga. Viseklubben har nemlig fått donert et visearkiv med revyviser fra Salangen fra tidsrommet 1945 og til 1950-tallet fra Turid Andersen. Det er et materiale klubben ser frem til å få presentert for et større publikum.

Arne Ivar Hanssen
Viseklubben Baluba
Viseklubben Baluba. Foto: Hans Erik Børve
(Klikk for større bilde).

— Vi tenkte at dette ikke bare kunne ligge i arkivet og støve ned, derfor har vi funnet frem til noen av de fineste og artigste visene og fremfører et utdrag på Lundbrygga, forteller Steinar Gjertsen i viseklubben.

Kulturskatt

Torsdags kveld vil han være visevert og vil sørge for å sette visene i kontekst med små fortellinger som forklarer både tidsepoken og sammenhengen de er skrevet i. Arkene er gulnet og med sirlig håndskrift, noen få er maskinskrevet og har muligens vært stensilert. Med tanke på hvordan revyvisene i den tiden var sanne kommentarer til bygde- og samfunnsliv, er det en ren kulturskatt viseklubben har fått tilgang til.

— Det har vært en sann fornøyelse å jobbe med dette materialet!

— Siden det er revyviser, tillater vi oss litt dramatisering og kostymer. Vi gleder oss til fremføring!

Om viseklubben

Viseklubben Baluba ble etablert i 2007 og har hatt en lang rekke med arrangementer, både i regi av egne musikere og fremføringer og med andre.  Når det nå tas tak i den ærverdige revytradisjonen, er det en ny type musikalsk kulturhistorie som hentes frem. All ære til de som faktisk har tatt vare på alt dette. For mange bygdelag er mye av historien blitt borte opp gjennom årene når de gamle revyvisene har forsvunnet.

Medvirkende

Medvirkende på revyvisekvelden vil være Steinar Gjertsen, gitar og visevert; Arnfinn Hanssen på kontrabass og trekkspill; Herulv Tunheim, sang; Nils Arne Sjøseth på gitar og sang; Siv Asplund Blix, sang; Ragnhild Fjeldstad på saxofon og sang og Inger Strand, sang.