Boknakaran

Søn 29. des: Romjulskonsert med Boknakaran på Viseklubben Spelt

Boknakaran

Tradisjonen tro spiller Boknakaran og Julie også i år opp til romjulsspelt. De tre karene er i gang med sitt 20 års bokna-jubileum, og på konserten blir det gjenhør med flere av ”schlägerne” gruppa har levert gjennom åra.

Som vanlig får Jan Arvid Johansen, Pål Thorstensen og Ragnar Olsen hjelp på scenen av gode musikervenner – hvem som dukker opp er ikke avklart idet programmet går i trykken. Vi kommer tilbake med ny informasjon når jula nærmer seg. Uansett, dette er årets mest populære konsert, alltid utsolgt, så vær tidlig ute med å bestille billett til romjuls-spelten!

Sø. 29. des 2013 kl 21: Vertshuset Skarven — kr 300/250

Vi har mange unge artister i høst:

ProgramforsideSigrun Loe Sparboe (08.09) fra Harstad,
Julie Willumsen (06.10) fra Bø i Vesterålen,
Unge talenter med trioen Tre Strenge Menn (24.11) fra Tromsø i teten pluss mange andre på denne konserten og sist, men ikke minst
Dagny Norvoll Sandvik, (08.12) også fra Tromsø.

Svenske Jens Andersson (20.10) er et fyrverkeri av en visesanger, både med tekstene og melodiene, og ikke minst framføringa.  Han har før vært innom Spelt som en av fire nordiske nyskapende viseartister, og har interessante tekster som framføres på en en energisk måte!

(Det var Jens Andersson som var hovedportrett i nr 14 av viser.no-bladet).

Geir Stenersen (10.11) er fra Tromsø og er en dyktig tekstforfatter – også med fine melodier.  Man får inntrykk av at han henter inspirasjon både fra Boknakaran/Ragnar Olsen og Halvdan Sivertsen, og han har «spelt på Spelt» før.
Og tradisjonen tro har vi Boknakaran (29.12) (og kanskje Julie Alapnes Normann) på Romjulsspelten.

Konsertene våre er tredelt som alltid – Hovedartisten, Allsangen og Åpen scene, der alle som vil kan stille opp med viser eller lyrikk.  De som opptrer på Åpen scene får gratis inngang!

Medlemskap selges til redusert pris nå i høst.
Det er også tilbud til alle under 21 år med gratis medlemskap ut året. Sjekk siste nytt om høstprogrammet på viseklubbenspelt.no

Billetter forhåndsselges gjennom Aurora Billett (tlf 820 01330 og billett@aurorakino.no) og i døra en time før konserten.
Merk at ved forhåndskjøpte billetter kommer kr 25 gebyr i tillegg til billettprisen.
For å oppnå rabatt på medlems- og studentbilletter, må studentkort eller medlemskort framvises, dvs. at slike billetter må kjøpes i skranken på kinoen eller i døra.

For å sikre sitteplass, er det lurt å komme i god tid før konserten.

LoeSparboe

Litt om hver konsert:

08.09. SIGRUN LOE SPARBOE

Sigrun Loe Sparboe har tre utgivelser og hundrevis av konserter bak seg med folkpopbandet Sigrun & The Kitchen Band. De siste månedene har hun og Hummingbirdgitaren laget et dusin viser på norsk og til høsten slippes hennes første norske album under eget navn. Harstadjenta beveger seg mellom det lekne og melankolske, og låtene blir beskrevet som melodiøse og underfundige. Med seg har hun Sverre Tollefsen Laupstad på tangenter, Mattias Krohn Nielsen på gitar/bass.
Sø. 08.09. kl.20.00 Vertshuset Skarven— kr 180/130

22.09. JONAS FJELD

Jonas Fjelds allsidighet gjennom sin 40-årige karriere som artist har ført til mange fine tekster og samarbeid med flere, bl.a. Ole Paus, Øystein Sunde, Henning Kvitnes, Rita Eriksen og Hilde Heltberg. I oktober 2012 la han ut på veien alene, slik det hele startet den gangen for førti år siden. Turnéen ”Bare meg” er en unik sjanse for publikum til å bli enda bedre kjent med den kritikerroste artisten og vi i Spelt gleder oss til å høre ham!
Sø.22.09.13 kl.20.00 Vertshuset Skarven — kr 300/250

06.10. JULIE WILLUMSEN

Willumsen-JulieJulie Willumsen fra Nordland har høstet stor begeistring som liveartist, både alene, med band og gjennom samarbeid med bl.a Paal Flaata og Lars Bremnes. Hun har gitt ut to album og hatt stor suksess med låten ”Ikkje vækk mæ for æ våkna” om en sanger og låtskriver som etter ti år i hovedstaden mistet kontakten med seg selv. Julie flyttet også hjem til Bø, og er bl.a. kulturskolerektor, sanglærer og kordirigent, i tillegg til å være artist.
Musikken leker seg i et enkelt lydlandskap, i skjæringspunktet mellom viser og pop. Alt understreket av Julies såre vokal. Helt uten filter.
Sø.06.10.13 kl.20.00 Vertshuset Skarven — kr 180/130

20.10. JENS ANDERSSON

Svenske Jens Andersson bor i Norge, og er vokalist og låtskriver i bandet med samme navn. Han har spilt på de fleste konsertscener i sør og Jens’ spennende tekster og fengende melodier, inviterer lytteren inn i billedrike historier—fra den grå hverdagen til livets lykkelige øyeblikk.
Jens har tidligere «spelt på Spelt», som en av fire nordiske nyskapende visetalenter. Tidsskriftet Viser.no lagde et artistportrett av ham, «Vår nye visekomet», og musikksjefen i NRK P3, Mats Borch Bugge, uttrykte sin entusiasme over låten Sommar i Bohuslän: «jeg er mektig imponert», og spådde Jens en lysende fremtid. Med seg har han to andre musikere.
Sø.20.10.13 kl.20.00 Vertshuset Skarven — kr 200/150

GeirStenersen10.11. GEIR STENERSEN

… blant de absolutt fremste nordnorske tekstsnekkere som har krøpet fram på 90- tallet.”
”… lekende språkbruk som bringer tankene til Dylan på 70-tallet.”
”… får Jacques Brel til å spøke backstage.”
”… en vakker og svært sjelden blomst i den nordnorske musikkfloraen.”
Med slike formuleringer i Nordlys og hyllest fra Åge Aleksandersen, Ragnar Olsen og Arthur Arntzen m.fl., er det gode grunner til å oppleve ham enda en gang hos Spelt! Geir er fra Tromsø, er frontfigur i bandet «Herrelaus Hund» og synger og spiller gitar. Øvrige bandmedlemmer: Tore Præsteng Thuen, Stein-Egil Lorentsen, Knut Halvard Johannessen og Svein Halvorsen.
Sø.10.11.13 kl.20.00 Vertshuset Skarven—kr 200/150

24.11. UNGE TALENTER

Tre Strenge Menn med flere
Tre Strenge Menn blir hovedartistene på høstens Unge talenterkonsert. De er hovedsakelig en jazztrio bestående av Joakim Kristiansen på kontrabass, Mathias Dons på gitar og Viktor Bomstad på gitar og spiller musikk med referanser fra Django Reinhardt, Charlie Parker m.fl. Til Stevie Wonder, latinmusikk og klassisk. Men en og annen ballade sniker seg også inn i repertoaret. Hos Spelt er det balladene vi får høre. I tillegg til disse tre, stifter vi bekjentskap med mange andre kommende unge artister denne kvelden!
Sø.24.11. kl.20.00 Vertshuset Skarven — kr 150/100

08.12. DAGNY NORVOLL SANDVIK

Tromsø-jenta Dagny Norvoll Sandvik er en singer/songwriter som har bemerket seg gjennom samarbeid med lokale artister i en rekke sjangre. Etter et tre-måneders opphold i England, turnerte hun med et knippe musikere fra både Tromsø og Liverpool. Hun har fengende melodier og personlige tekster, som appellerer til et bredt publikumsspekter og har blant annet hatt stor suksess med duett med med vokalisten i bandet Vishnu – med låten «Run river, run».
Hun har turnert en del i Norge i forskjellig format, og har til og med vært oppvarmingsartist for selveste Sir Elton John samt Sting i 2012. Hun er allsidig, tross sin unge alder, og holdt i vår en rekke intimkonserter – publikum fikk artisten rett inn i stua si, et nytt og spennende konsept. Med seg her har hun to andre musikere.
Sø.08.12.13 kl.20.00 Vertshuset Skarven— kr 200/150

29.12. ROMJULSSPELT MED BOKNAKARAN & JULIE

Tradisjonen tro spiller Boknakaran også i år opp til romjulsspelt. De tre karene er i gang med sitt 20 års bokna-jubileum, og på konserten blir det gjenhør med flere av ”schlägerne” gruppa har levert gjennom åra.
Som vanlig får Jan Arvid Johansen, Pål Thorstensen og Ragnar Olsen hjelp på scenen av gode musikervenner – hvem som dukker opp er ikke avklart idet programmet går i trykken. Vi kommer tilbake med ny informasjon når jula nærmer seg. Uansett, dette er årets mest populære konsert, alltid utsolgt, så vær tidlig ute med å bestille billett til romjuls-spelten!
Sø. 29.12.13 kl.21:00 Vertshuset Skarven — kr 300/250

Medlemskap koster kr 300 pr år og gir rabatt til alle konserter. 
Ungdom t.o.m. 21 år får gratis medlemskap ut 2013 og det er fri inngang for alle som opptrer
på åpen scene.