Nye Skalder-plakat

18. nov: Nye Skalder på Horten Viser og Annet

18. november skulle vi hatt besøk av Holmestrandklubben Lalahompen. Da disse trakk seg, har vi istedet ordnet et besøk av viseklubben Nye Skalder fra Oslo. Denne klubben var undertegnedes første musikalske hjem i de 5 årene jeg bodde i Oslo. Det blir hyggelig å få dem til koselige Gamlehorten Gjestegård nå i november.

Nye Skalder-plakat

Hege Helene Bålsrød

Nye Skalder er en særpreget viseklubb hvor hovedtyngden i medlemsmassen består av folk som lager sine egne viser. Nye Skalder har eksistert i 18 år og har markert seg som viseklubben “med det utvidete visebegrepet”, noe som har bidratt til et mangfoldig uttrykk. I dag har klubben rundt 30 medlemmer. Til konserten 18.november blir klubben presentert med tre artister. Alle er tidligere ledere i klubben og skriver egne viser på norsk:

  • Øystein Munz – En spennende låtskriver med tekster av en helt spesiell kvalitet og melodier som underbygger tekstene.
  • Amund Bjønness – Holder for tiden på med sin første CD. Han er en dyktig gitarist som gir hans låter et iørefallende særpreg. Amund er inspirert av britiske artister som Nick Drake og Bert Jansch. Han har to ganger spilt sine sanger på Nitimen, NRK P1. 
  • Karl Heldal – Har gitt ut 2 CDer med egne låter, og som med sine melodier og “trollstemte” gitar inviterer publikum inn i et poetisk landskap med håp, lengsler og frustrasjoner. 

Etter konserten blir det åpen scene.

Inngang 100,-  Medlemmer 50,-.  Medlemsskap 200,-

I forbindelse med konserten kommer vi til å ha en utlodning der premien er et par hjemmestikkede selbuvanter med notemønster. Vantene er strikket av Gerd Lindhjem etter et selvkomponert HVA-mønster. De som fikk med seg festivalen i mai vil kjenne igjen vantene som gaven vi gav artistene som en hilsen. Loddene koster 20kr per stk.