Lørdag 31. august kl 20 kan du få høre Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland (begge blant våre beste melodiskribenter og tekstforfattere) framføre "Kårner Café" på Gamlehorten Gjestegård.

31. aug: Kårner Café med Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland i Horten

Lørdag 31. august kl 20 kan du få høre Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland (begge blant våre beste melodiskribenter og tekstforfattere) framføre «Kårner Café» på Gamlehorten Gjestegård.

Er du i Horten-området bør du ikke gå glipp av dette! Billetter: 200 kr kan kjøpes ved inngangen.

Samtidig arrangerer de to herrer et låtskriver- og tekstforfatterkurs denne helgen, og deltakerne herfra vil bidra på åpen scene etter konserten. (Mer om konserten under bildet)

Myhre og Hovland
Myhre har jobbet med kremen av norske tekstforfattere. Her med Invar Hovland. Foto: Morten Krogvold.

”KÅRNER KAFÉ”

av og med Lars Martin Myhre (gitar/vokal) og Ingvar Hovland (resitasjon)

I konsertforestillingen/cabareten Kårner Kafé presenterer Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland oss for sitt eget lille univers, skapt omkring en særdeles brun kneipe beliggende på et hjørne et eller annet sted i kongeriket Norge. Her møter vi en del av stamgjestene; et rufsete og slitent klientell – men likevel med atskillig livsvilje.

«Kongen på haugen» er den lett kriminelle og tungt arbeidsskye Frivoll. Der andre strør om seg med livsmotto som «Grip dagen!», er Frivoll mer for å «ta kvelden». Også Josse, en gang i tiden kjent som presten Johannes, er en markant skikkelse, som stadig har et og annet å forkynne for sine svirebrødre på Kårner. Det samme kan sies om frifanten og lystsmugleren Frederic Feyer; den høyst konkursrammede Direktøren; den havarerte Chiefen og deres alles Britta Blomme.

Og over dem alle våker stedets innehaver, Erna, med et omsorgsfullt blikk og en stor romslighet – både i forhold til sine gjester og til skjenkeloven.
Myhre og Hovland tar oss med på Kårner Kafé og presenterer oss for stamgjestenes sorger og gleder med varme og humor, uten moralsk pekefinger – i salig Bellmanns ånd, men i vår egen tid.
Dalane Tidende: Terningkast 5 – Sunnmørsposten: Terningkast 5

”Ujålete og hjertevarmt, og med ganske rå humor, synger og forteller Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland om menneskeskjebner og ulykksalige omstendigheter, pussige, sanne historier, bunnløs sorg og salig lykke.” (Sunnmørsposten)

Lars Martin Myhre: Artist, komponist, produsent. Han har deltatt på over 40 plater og mottatt fire spellemannpriser sammen med Odd Børretzen. Hans siste plate Stengetid? fikk glimrende anmeldelser, og låten «Trøstesang» var en av sist høsts mest radiospilte. Siden utgivelsen av Stengetid? har Myhre turnert hyppig med sitt band bestående av noen av landets fremste musikere.

Ingvar Hovland er en av våre fremste tekstforfattere og diktere. Han har medvirket i/skrevet for en lang rekke revyer og kabareter i samarbeid med bl.a. Tønes, Kristian Arntsen, Show Chow og John Ivar Bye. Han er også kjent for sitt samarbeid med bl. a. Vamp, Elle Melle og Lars Martin Myhre. Selv har han platedebutert, og høstet flotte anmeldelser, som viseduoen Hovland & Stokkeland med CD’en Ulv!Ulv!. Hovland har videre skrevet flere hørespill om privatdetektiv Balle Frost for NRK Barnetimen, og er i tillegg en av ildsjelene bak Egersund Visefestival.