Julie W

1. des: Julie Willumsen kan nå høres i Oslo på Palace Grill

1. desember inviterer Julie Willumsen og hennes gitarist til intimkonsert på Palace Grill i Oslo, konsertstart kl 20. Endelig får Oslofolk sjanse til å høre denne nye nordnorske stemmen.

Julie WTre år etter debutalbumet «Waltz for Valentines» slapp Julie den 24. mai 2013 album nummer to, «Ikkje vækk mæ før æ våkna». Singelen med samme navn har siden lansering i oktober 2012 vært i jevn rotasjon på bl.a NRK P1, og låta ”Vi to” ligger for 7. uke på rad på NRK P1’s ABC-liste.

Albumet har høstet strålende kritikker, med femmere på terningen fra bl.a Atle Bredal/NRK og i Firdaposten, hvor Julie berømmes bl.a for sine ærlige tekster:

«Litt lysere og ikke så kontrollert Kari Bremnes. Ektefølt og ærlig. Skriver det hun vil ha fram slik at jeg forstår det. Skikkelig fint, en sterk femmer!»

«Det er flott å sjå korleis Willumsen har nullstilt karrieren sin, og gått i ei heilt anna retning enn på debuten frå tre år attende. Det er først no ho står fram som den kunstnaren og artisten ho verkeleg er (Firdaposten).»

Som liveartist har Julie høstet stor begeistring, både alene, med band og gjennom samarbeid med artister som Paal Flaata og Lars Bremnes. Hun anerkjennes for sin tilstedeværelse på scenen og for sitt ektefølte uttrykk som balanserer elegant mellom skjemt og alvor. Live iklés også musikken en røffere og fyldigere drakt enn plateformatet, slik at publikum får et total opplevelse av Julies musikk.

Ikkje vekk mæ før æ våkna er altså Julies andre album. Debuten var på engelsk – Denne gangen har uttrykket gått fra å være kontinentalt til å bli lokalt. Julie har gjenoppdaget sin egen dialekt, sitt nordnorske lynne og funnet sin egen stemme, noe som har resultert i et album som er nakent, men varmt, moderne men tidløst. Ingen overdimensjonerte språkbilder eller forfinede metaforer, men ærlige tekster skrevet i omgivelser preget av rå natur, uvær, midnattsol og nordlys, fellesskap og ensomhet, samhold og jantelov. Musikken leker seg i et enkelt og organisk lydlandskap med varme orgel- og pianolyder, akkurat passe skeivt og akkurat passe fint, i skjæringspunktet mellom vise og pop. Alt understreket av Julies såre vokal. Helt uten filter. På nordnorsk.

Med seg på scenen har Julie sin eminente gitarist Dagfin Hjorth Hovind.