Fyrlykta logo

Med stor finesse i språk og toner komponerer Sund sine poetiske perler, ofte med en erotisk undertone. Og han fremfører dem slik at de blir stående som levende bilder for vårt indre øye.

Øyvind Sund

Sund har en solid posisjon i norsk og nordisk visemiljø og har samarbeidet med bl.a Hanne Juul, Erik Bye og Sid Janson. Prøysenpris-vinner ble han allerede in 1974.

Fyrlykta stiller med et sterkt vårprogram med folk som Geirr Lystrup, Øyvind Sund og Arne Kvalnes. Visescenen har i vår sine konserter på Venskaben, Asker. De starter kl 19, men kaféen er åpen fra kl 18. Se også Fyrlyktas hjemmesider.


Resten av vårprogrammet:

15. januar: Blonde-BLUES & annet håndarbeid

Toril S. Tørmoen og Liv Hilsen har vært hos oss før, og er drevne sangere og gitarister. De kan både være ganske ”rocka”, eller dra de nydeligste ballader i tostemt versjon. I samspill med Askers eminente bluesmusikere Espen Farstad (gitar), Bjørn Jacobsen (bass) og Arild Brøter (trommer), blir det en spennende og variert visekveld.

5. februar: Henrik Wigestrand & Arne Kvalnes

Vi inviterer til holmgang mellom to av Øst Norsk Viseforums fremste trubadurer og visediktere. Henrik- har vært sjef for «Visens Venner» og har utgitt en lang rekke underfundige viser. .Arne er sentral i «Nye skalder» og «Soon viseklubb». Han synger og spiller Prøysen bedre enn Prøysen, og Taube bedre enn Taube,- og sine egne bedre enn de fleste. Det blir en «overunderfundig» visekveld.

5. mars: «PÅ HARDE LIVET»

«- som byr oss rette ryggen, stå opp og gå i strid» – skrev Erik Bye: Sanger og tekster av bl.a. Bye, Prøysen, Wiehe, Børretzen, R.Nilsen står sentralt denne kvelden, som setter perspektiv på urett og harde kår, og hvordan mennesket gjennom stahet, humor og drømmer overlever med verdigheten og selvrespekten i behold.
Medvirkende: Rause Røster, Liv Stenersen & Øyvind Kjus, Marit Grefberg, P.J.Gisholt.

2. april: Geirr Lystrup

Geirr er blant våre mest produktive trubadurer. Nå er han tilbake hos oss med splitter nytt program. 
Sangene handler om middelaldrende Konrad som sliter litt i livets motbakke med kvinnfolk og penger, og som litt for ofte har sofa’n på henger’n igjen.

23. april: «TRISTESSER, TRASS OG TRØST»

Karin Kilden (sang) – Siri Haukenes (piano og trekkspill) – Jon N. Flølo (fiolin)
Sanger av Prøysen, Ruben Nilsson, Wiehe, Kilden m.fl. – om uheldige skjebner, vennskap og kjærlighet, trass og stolthet.

21. mai: Øyvind Sund

Med stor finesse i språk og toner komponerer Sund sine poetiske perler, ofte med en erotisk undertone. Og han fremfører dem slik at de blir stående som levende bilder for vårt indre øye.
Sund har en solid posisjon i norsk og nordisk visemiljø og har samarbeidet med bl.a Hanne Juul, Erik Bye og Sid Janson. Prøysenpris-vinner ble han allerede in 1974.