Arne Kvalnes

Man 24. sept i Horten Viser og Annet: Arne Kvalnes

Mandag 24. september er det klart for sesongens andre klubbkveld i Viseklubben HVA. Stedet er Gamlehorten Gjestegård. Kveldens konsert er med Arne Kvalnes.

Arne KvalnesArne Kvalnes er født og oppvokst på Hedemarken, men har de siste årene vært bosatt i Son i Akershus. Han har sitt daglige virke som datakonsulent, men skoleåret 1998/1999 tok han et avbrekk fra jobben og gikk på viselinjen på Nordiska Folkhøgskolan i Kungälv. Dette året ble han blant annet tildelt «Sällskapet Visans Venner i Mariestads Stipendium» blant annet for «…sin remarkabla utveckling i konsten att tolka litterära visor.»

I 2006 gav han ut en CD med egne viser, av utpreget humoristisk karakter. Her tas det opp mange viktige problemstillinger, f.eks.:

  • Hvor blir alle kulepenner av?
  • Er det på tide å invadere Sverige?
  • Hvordan takler rekene overgangen fra hankjønn til hunkjøunn?

Han har også et meget hjertelig forhold til Evert Taube og Alf Prøysen. Arne har i en årrekke deltatt aktivt i visemiljøet på østlandet, og han var bl.a. med på å starte Soon Viseklubb, der han for tiden er styreleder.

Den 24. september vil Arne ha fokus på sin egen produksjon, men det blir også en smakebit på viseskatten som hans to eldre dikterbrødre har etterlatt seg.