G-nøkkel i gitarhull

Ons 25 april: Vårkonsert med Viseklubben Lars i Mysen

Viseklubben Lars
Viseklubben Lars, inkudert klubbens yngste medlem. Foto: Ole W. Moe-Lund.

Onsdag 25. april kl 19 inviterer Viseklubben Lars nok en gang til vårkonsert på Mysen skole. Etter å ha arrangert over 30 vårkonserter har medlemmene blitt erfarne på å skape god trivsel for både seg selv og publikum. Årets vårkonsert er heller intet unntak (klikk for større bilde).

Helt fra nyttår har medlemmene hatt denne onsdagskvelden som mål, og det er blitt nedlagt mange timer med sang og musikk. Nye viser har blitt øvd inn og gamle har blitt børstet støvet av.

Gjennom de 38 årene klubben har eksistert har medlemmene vært på en lang musikalsk reise og presenterer nå sang på en rekke språk, deriblant engelsk, spansk, italiensk, tysk, estisk og samisk. Nå har ”larsene” begynt å snuse på et nytt språk – nemlig russisk. Publikum vil på onsdagens konsert få en smakebit på dette. Når klubben i 2014 runder 40 år, setter sangerne kursen mot St. Petersburg.

For dem som frykter at konsertprogrammet bare vil inneholde utenlandske sanger lover klubben at det også blir en del kjent og kjært på norsk. Vakre, fartsfylte og humoristiske viser står på programmet, deriblant sanger av Alf Cranner, Bjørn Eidsvåg, Halvdan Sivertsen og Odd Nordstoga.

Som i mange andre kor er det damene som dominerer i flertall, men gutta lar seg så visst høres. De vil under konserten fortelle om sitt bekjentskap med damer og sitt romantiske svermeri for disse i slageren ”Then I kissed her”. I tillegg kan nok frontfigurene i sangen om ”Tuppen og Lillemor” lokke frem smilet hos noen og enhver. Vi sier ikke mer…

I god tradisjon vil publikum få god anledning til å la praten gå over en kaffekopp og kakebit i pausen midt i konserten.