Sid Jansson - tegnet av EWK

Lør 24. nov: Viselegenden Sid Jansson til Knutehytta

Den svenske viselegenden Sid Janson besøker viseklubben Fjelljom på Knutehytta lørdag 24. november kl 13.30 – 16.00.

Sid Jansson rangerer blant de aller viktigste personene i nordisk visehistrie. Noen vil kanskje kalle ham den mest sentrale igangruller av den nordiske visebølgen. Han var Cornelis’ første manager og fulgte ham i mange år.

Sid Jansson - tegnet av EWKSiden 1950-tallet har han vært en kjent radiostemme, ikke bare i Sverige, men også i Norge, han har vært involvert i de fleste visemiljøer i Norden. De gamle klubbene i gamla stan i Stockholm, den legendariske Vispråmen Storken, like legendariske Mossebacke etablissement hvor vi valfartet fra hele Norden for å møtes og opptre, Yrkestrubadurernas förening, medgrunnlegger av NordVisa under festspillene i Harstad etc etc. Ja, han er fremdeles så aktuell i Norge at han går i gang med radioproduksjon for NRK P2 neste år.

Han kommer til Viseklubben Fjelljom på Knutehytta lørdag 24. november for å fortelle om den nordiske visebølgen, om et liv som visebokredakør, manager, illustratør, folklorist, visehistoriker mm.

Denne svenske gubben er et eventyr som man kan sitte i timesvis og bare lytte til, gapskratte, røres til tårer, gledes av. Med sine fortellinger, sanger og parodier er han det mest eksotiske og interessante vi har fra starten av den nordiske visebølgen. Han er seriøs. I de minutter han får til rådighet gir han oss 50 års kulturhistorie med ditto et par århundrers tilbakeblikk. At viseklubben Fjelljom har klart å få ham hit er et scoop. Han reiser helst ikke lange veier mer. Få derfor med denne unike muligheten til et uforglemmelig møte.

OBS: Det blir også allsang!