Cd-omslag

15. og 16. juni: Konserter med «Det Syng»

Konserter med «Det syng»: Fredag 15. juni kl 21.00 på Stallen i Horten. Dørene åpnes kl 19:30, inngang 200,-. Lørdag 16. juni konsert kl 15:45 på amfiscenen under «Viser ved kanalen» i Telemark.

Plata ”Det syng” ble sluppet november 2012 og høstet gode kritikker. Den fikk terningkast 5 i Tønsberg blad og Varden, og ble i avisa Gjengangeren anmeldt under overskriften ”Fullkommen harmoni mellom melodi og tonsetting”. I anmeldelsene står bl.a. å lese: ”Fra dypet av indre Telemark stiger ordene til Olav Mosdøl opp og møter tonene til Hege Bålsrød fra Horten og skaper et samspill som berører”. (TB), ”Et album til å bli glad av” (Varden) ”Ei neve med ro”(Vårt land), ”alt er så forbaska bra” (Vest-Telemark blad)

Olav Mosdøl (75) har skrevet alle tekster på CD’en. Hege Bålsrød (39) står som komponist på alle melodiene. ”Det er et spesielt samarbeid. Alder, stedstilhørighet, livssituasjon og selv målføre skiller oss. Men Olav sine tekster treffer melodiene i meg.” sier Hege Bålsrød. Hege skrev sin første vise da hun var 6 år. De siste 15 årene har hun vært aktiv i det nordiske visemiljøet under parasollen ”Nordvisa”. En periode var hun aktiv med visepopbandet ”På balkongen”, som fortsatt står på spillelista til NRK Vestfold. Hege er også leder i Hortens viseklubb HVA, (Horten Viser og annet), og aktiv som salmekomponist.

”Det syng” er spilt inn i Teigene studio på Sørlandet med Peter Wemö som produsent. På konsertene på ”Stallen” og under ”Viser ved kanalen” utgjør han halve bandet. Den andre musikeren er Rune Furberg (tangenter) fra Horten.  Olav Mosdøl fremfører sine tekster akkompagnert av musikk.  Hege synger og bidrar på munnspill og melodika.  ”Det syng” har som konsert kun vært fremført to ganger før, på Hovden og på Kviteseid i februar. ”Noen ganger skjer det ting i livet som må ha fokus. Sykdom i familien gjorde at jeg etter selve innspillingen måtte legge ting litt på is.” sier Hege. ”CD’en er finansiert med egne midler og uten et plateselskap i ryggen. Å få ting ut og frem er en lang vei å gå, men ut fra tilbakemeldinger og anmeldelser vet jeg at ”Det syng” som CD har et stort potensial. Jeg gleder meg til konsertene og til å nå ut til flere med det vi har å formidle.”

På spørsmål om hvorfor man bør komme på konserten svarer Hege: ”Sangene, musikken og tekstene har en ro over seg, en vakker og viktig langsomhet. Etter konsertene i februar kom flere mennesker opp til meg for å takke. Vi har truffet noe med ”Det syng”. Tekstene har sterke budskap, men de serveres uten påtrykk. Med Peter på gitar og Rune på tangenter er det duket for en nær opplevelse som jeg håper mange vil unne seg.”

Bjarne Tveiten opplevde konserten ”Det syng” på Hovden og skriver i anmeldelsen ”Men – alt i alt – mest imponerande var musikken Hege Bålsrød hadde laga til ”Røter”. Eg sat på fjerde eller femte benken og tenkte – dette er uverkeleg”.