Solfrid Molland Trio med konserten “Katedral for tapte Drømmer” – en vakker reise til landsbyer og katedraler i Europa med musikk komponert av S. Molland, tekster av Ingvar Hovland og tradisjonell sigøynermusikk.

12. sept: Solfrid Molland på Josefine visescene

Solfrid Molland Trio med konserten “Katedral for tapte Drømmer” – en vakker reise til landsbyer og katedraler i Europa med musikk komponert av S. Molland, tekster av Ingvar Hovland og tradisjonell sigøynermusikk.

Solfrid Molland (piano, trekkspill og vokal),
Hayden Powell (trompet)
Jo Skaansar (kontrabass).

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og vestlig kunstmusikk – et musikalsk univers hun bruker i sine konserter og komposisjoner. På reiser som gatemusikant i Europa lærte hun sigøynersanger av romfolket og hun komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Dette samlet hun i albumet Katedral for Tapte Drømmer, gitt ut på Kirkelig Kulturverksted høsten 2011 til strålende kritikker.

Gjennom prosjektet «Katedral for Tapte Drømmer» setter Molland et musikalsk og poetisk søkelys på vår europeiske kulturarv og på Europas største minoritet – romfolket. Hun ønsker å løfte romfolkets musikk inn i storsamfunnet og vise dette folkets verdighet og styrke og hvor viktig dette folket har vært for utvikling og formidling av europeisk folkemusikk og kunstmusikk gjennom tidene. Molland synger sigøynersanger innrammet av egne instrumentalstykker skrevet til ulike katedraler i Europa. I tillegg har hun skrevet melodier til tekster av Ingvar Hovland hvor hjemløshet, levd liv og håp er temaet.

Denne kvelden har hun med seg sine faste musikere, Hayden Powell og Jo Skaansar. Sammen har de funnet et eget tonespråk i skjæringspunktet mellom folkemusikk og europeisk kunstmusikk tilsatt improvisatoriske elementer, og utarbeidet en stemningsfull og sterk konsert.

Les mer om musikerne her:

Josefine Visescene:

Onsdager kl 20.30. Dørene åpner kl 19.
Josefine Vertshus i Josefinegt 16.
Pris: 180,-. Studenter og pensjonister: 120,-

Ta trikk nr. 19 til Rosenborg eller nr. 11 til Homansbyen (Hegdehaugsveien), eller buss nr. 21A til Homansbyen i Josefinegt.