Len Hansen 60 år - plakat

12. jan: Len Hansen fyller 60 på Mono

Oslo: Den norsk-canadiske trubaduren og låtskriveren Len Hansen runder 60 og markerer dette med en stor samling artistvenner på konsertscenen Mono ved Youngstorget. Fra kl 18.00. Klikk på plakaten!

Len Hansen 60 år - plakatMed sin bakgrunn har det vært naturlig for Len å være en brobygger mellom Canada og Norge. Hans glade røst og varierte låter er etter hvert blitt godt kjent og respektert. Gjennom årene er det blitt flere hundre konserter i Norge, Europa og selvfølgelig i Canada. Spesielt kan nevnes hans opptreden i Ålesund på 1970-tallet. Showet ble sendt på NRK TV, med bla. Finn Kalvik, Ingrid Hagerup og selveste Fairport Convention. I hjemlandet har det også blitt utallige opptredener på riksdekkende TV og radio.

Det har blitt mange konserter på klubber i Norge, blant annet på ”Garage” i Bergen og ”Mono” i Oslo. Kanskje er den mest betydningsfulle fremføringen på Konserthuset i Oslo, som gjest for bandet Jethro Tull. Len har også spilt dobbelt med Cornelius Vreeswijk og i nyere tid med Jack Vreeswijk.

Allsidig

Len Hansen vokste opp i sentrum av ”The Folk Music Movement” på 1960-1970 tallet i Canada, og bringer med seg stilartene fra denne tiden. Han er både skuespiller, maler og skulptør i tillegg til musiker og låtskriver. Len har tidligere samarbeidet med Anne Grete Preus, Steinar Ofsdal, Knut Reiersrud, Hilde Heltberg, Steinar Albrigtsen, Held Hovland, Monika Nordli, og The Flying Norwegians med Rune Walle. I Canada har han jobbet med Colin Linden, Bob Doidge på Grant Avenue Studio (Studio til Daniel Landois), Linda Mclean, Paul Dunn, Washboard Hank og folk rock bandet Tanglefoot.
Hans siste album ”Hi its bin a long time” inneholder 18 nye, spennende sanger og arrangementer. Albumet er et samarbeidsprosjekt mellom Canada og Norge.

Mer om Len på hans hjemmeside www.lensong.org.