Fra åpningen i Soon Viseklubb

10. mai: Soon Viseklubb 5 år!

Gitar

Vi regner med å fylle Son Kro med viseentusiaster og mange gode utøvere – blant annet våre venner fra Nye Skalder og andre viseklubber som var til stede på åpningen for 5 år siden.

Samtidig vil vi feire at visekveld nr. 100 i Soon Viseklubbs regi er et faktum. Vi gir også de som ønsker trening i å stå på scenen  en mulighet til å gjøre dette foran et viseglad publikum.

Torsdag 10. mai. Son Kro fra kl 19. Fri entré.

Se artikkelen fra Norsk Viseforums Nyhetsblad juni 2007 (forløperen til bladet Viser.no):

Fra Åpningen av Soon  Viseklubb 2007
Fra åpningen: Leder Roar Lågbu under åpningen av Soon Viseklubb (foto: Øyvind Rauset).

Suksess-­start  for Soon Viseklubb

Nystiftede Soon viseklubb hadde åpningsfest på Café Neptun i Son fredag 11. mai. Med rundt 45 personer tilstede var den lille kaféen stappfull og stemningen var høy hele kvelden.

Festen åpnet med en velkomsttale av leder i Soon Viseklubb, Roar Lågbu. Han uttrykte blant annet at viseklubben skal være en møteplass for viseinteresserte i lokalmiljøet, og skal dyrke, fremme og verne om den gode vise. Kultursjef Birger Hekkelstrand i Vestby kommune sto deretter for den offisiell åpningen av klubben. Til en forandring ble saksen og den røde snoren byttet ut med avbitertang og strengene på en gitar. Da siste streng ble klippet gikk champagnekorken i taket, og det ble allsang til Alf Prøysens “Solskinn og sang” mens servering av sprudlende dråper pågikk. Til stor jubel ble det så utbrakt en skål for viseklubben og dens ve og vel i tiden fremover.

Så var det konserttid.

Først en tre kvarters konsert med medlemmer i Soon Viseklubb. Her ble det utvist stor spilleglede og entusiasme over nystartet klubb. Konserten ble en smakebit på den profilen klubben har tatt mål av seg til å ha. Det ble en variert konsert som publikum satte stor pris på. Underveis i konserten var det også tid til en hilsen og lykkeønskninger fra leder i Son og omegn vel, Ivar Gudmundsen.

Etter konserten ble det invitert til «åpen scene». Her var det heller ikke mangel på spilleglede og engasjement. Både inviterte gjester fra hovedstaden og andre spilleglade trubadurer som hadde funnet veien selv, bidro til å gjøre kvelden til en uforglemmelig opplevelse. Gitaren “gikk rundt bordet” til langt på natt og spillelysten ville ingen ende ta. Fele, gitar og bass akkompagnerte på mange av låtene underveis og gjorde at det virkelig svingte. Det ble servert alt fra rolige ettertenksomme viser til episke viser med humoristisk snert i sluttpoenget. Rett og slett en bred presentasjon av hva visen som kunstnerisk uttrykksform er.

Innehaver av Café Neptun, Runa Stoltenberg Dahl, ble også takket med blomster for sin gjestfrihet og positive holdning til visetreffene som jevnlig har blitt holdt på kaféen siden ifjor høst. Det er disse visetreffene som viseklubben har sprunget ut fra.

Fra åpningen i Soon Viseklubb
Kultursjef Birger Hekkelstrand i Vestby kommune klipper over strenger istedenfor rød snor (foto: Øyvind Rauset).
(Fra Norsk Viseforums Nyhetsblad juni 2007 (forløperen til bladet Viser.no)