Rogg og Hellebust

22. mai: Kine Hellebust & Anders Rogg på Spelt

Rogg og HellebustKine Hellebust og Anders Rogg har jobba saman og frå kvarandre gjennom 33 år (det som frå gamalt blei omtalt som ein mannsalder). Dei har laga 15 LP, MC saman med Tramteatret (1978–1986). Både som Leon Latex og Randi, og i 1984 og -87, gjekk dei «solo» med dei 2 skivene «Fra Innsida» og «Mot Yttersida».

Dei har også vore nominert til Spelemannsprisen 3 gongar, og representert kongeriket Noreg heile tre gongar på Danmarks minste visefestival i Frederiksund. Men har også spelt på hovudscena under Thisted visefestival. Dei har spelt i København, Helsinki, Eigersund, Arendal, Fredrikstad, Trondheim, Bergen, og stort sett alle stader i landet med bystatus (og utallige stader med berre status 🙂

Skarven, søn. 22. mai  kl. 20 — kr 200/150.
Se også viseklubbenspelt.no.


Påkobling – ikke avkobling

«Spelt» er blitt et begrep for mange Tromsøværinger. Ikke bare for dem som liker brød bakt av en sunn og tradisjonsrik kornsort, men også for dem som vil ha åndelig føde av samme kaliber.

Ragnar OlsenViseklubben Spelt (startet høsten 2006) har som mål å videreføre og fornye den nordnorske visetradisjonen, samt hente nasjonale og internasjonale viseartister til Tromsø. Noen navn er velkjente, andre kan bli et nytt og spennende bekjentskap for vårt publikum. Felles for alle er kunstnerisk kvalitet, og at de har noe å fortelle oss.

I tillegg til hovedartistene, er den åpne scenen en viktig del av Spelt. Her kan alle få spelt og sunget, det er et forum for dyktige amatører og vordende proffer som vil opptre for et lyttende og sakkyndig publikum. Glem ikke at vi også ønsker diktlesere og instrumentalister velkommen. Og i allsangen får alle være med!

Vi i Spelt-styret er stolte av dette vårprogrammet vi legger fram, vi kan love mange rike konsertopplevelser med påfølgen- de overraskelser. Du som vil ha en søndagskveld med påkobling – ikke avkobling – er i ditt rette element når du tar en speltkveld på Skarven. Kom på konsert, bli medlem av klubben – og hvis du bidrar på Åpen scene, kommer du gratis inn! Vel møtt og vel spelt!

Ragnar Olsen, styreleder

Viseklubben Spelt, PROGRAM VÅREN 2011:

Alle konserter foregår på Skarven og starter kl 20.

06.02.11. Max Mackhé

Er en svenske fra jämt- landske Hoverberg som en gang flyttet til Jokkmokk for å gå livets harde skole som dreng hos reineieren Bertil Kielatis, og som etter reiser rundt omkring i den ville fjellkjeden, som sjarkfisker i Nordishavet og som student i Tromsø, til slutt endte opp på vidda som sykepleier i Kautokeino. I jakten på det frie liv, ferdes han i ledige stunder langs veiene med gitaren som følge. Max Mackhé, a lose bullet av de sjeldne, fremfører sjarmerende trubadurpop med samiske og skandinaviske tekster om livet, lykken og lidenskapen. Her ilag med Markus Matell (bass) fra Øst-Finnmark. Kr 150/100.

20.02: Trond Trudvang

Trond Trudvang debuterte som plateartist høsten 2009 med den fengende singelen «Lisa, Lisa» som ble mye spilt på NRKs P1. I fjor kom det første albumet ut. Trond skriver hverdags- poetiske tekster på nordnorsk. Ikke så rart, siden han er født (1970) og oppvokst i Harstad. I sin musikalske innpakning, flørter han med pop- og visegenrene. Trond søker et åpent og fengende mu- sikalsk bilde som også gir godt rom for tekst.

Til Tromsø og Spelt kommer Trond i følge med Eirik André Rydningen, som backer ham på «trampofon» – dvs. skarptromme og cymbal. Kr 150/100.

Halvsøstra

06.03: Halvsøstra til Kirsty

Kirsty MacColls liv og låter på norsk med Hege Rimestad, vokal, fele, gitar, Bente Geving, vokal, mandolin, rytme, Sara Andersson, elgitar og bass, og Kjersti Martinsen, vokal, ukulele, gitar og kalimba. Bandet er ei fresk og ungdommelig videreføring av «Amtmandséns Døtre», den berømte jentegruppa fra søttitallet. Kr 200/150.

03.04: Nordnorsk Visegruppe

Nordnorsk Visegruppe var ei av de mest profilerte norske gruppene på 70-tallet. De debuterte i 1975 på Troilltampen visefestival, de fikk Prøysen-prisen i 1977 og var nominert til Spellmannsprisen i 1979. De ga ut 2 LP-plater, «Rav og rekling» i 1977 og «Hei løsti» i 1979 som begge solgte bra, og fikk inn melodier på Norsktoppen. Etter 25 år har gruppa gjenoppstått med den originale besetningen på 5 medlemmer, Jan Arvid Johansen, Bente Reibo, Hanne Bjørklid, Odd Arvid Eilertsen og Ola Graff. Kr 200/150.

Marie Bergman

01.05: MARIE BERGMAN

Har i mange år vært en av Skandinavias mest personlige og tydelige stemmer, med en allsidig musikalsk kraft og tekster som engasjerer og berører et stort publikum. Marie er en artist som aldri har stanset i sin kunstneriske utvikling, men som stadig fanger opp nye impulser. I fjor fikk hun Fred Åkerström-stipendet, som er en av de største hedersbevisningene en svensk visesanger kan oppnå. Hun har et spesielt forhold til Tromsø, etter den sagnomsuste konserten hun hadde på Prelaten i 1978. Nå gleder hun seg til nytt møte med publikum her i byen – både gamle og nye fans. Kr 250/200.

22.05: KINE HELLEBUST & ANDERS ROGG

Har jobba saman og frå kvarandre gjennom 33 år (det som frå gamalt blei omtalt som ein mannsalder). Dei har laga 15 LP, MC saman med Tramteatret (1978–1986) Både som Leon Latex og Randi, og i 1984 og -87, gjekk dei «solo»med dei 2 skivene «Fra Innsida» og «Mot Yttersida». Dei har også vore nominert til Spelemannsprisen 3 gongar, og representert kongeriket Noreg, heile tre gongar på Danmarks minste visefestival i Frederiksund. Men har sjølvsagt også spelt på hovudscena under Thisted visefestival. Dei har spelt i København, Helsinki, Eigersund, Arendal, Fredrikstad, Trondheim, Bergen, og stort sett alle stader i landet med bystatus (og utallige stader med berre status 🙂

Søn. 22.05.11 kl.20.00 — kr 200/150.


Billettsalg hos Aurora kino

www.aurorakino.no tlf 820 01 330, og i døra en time før konserten. Ved forhåndskjøp kommer billettavgift i tillegg.