Gitar

Tors 8. des: Juleavslutning i Soon Viseklubb

GitarSiste visetreff før jul blir det som vanlig en uformell juleavslutning med juleinspirerte viser fra klubbens medlemmer.

Og på «åpen scene» ønsker vi oss spilleglade artister med viser som på en eller annen måte kan knyttes til jula. Så både englesanger og julenisseviser er like velkomment denne kvelden. Noen allsanger og litt julegodt blir det nok også.

Og her er hele høstprogrammet 2011:


Torsdag 15. september: Kari Svendsen

Vi åpner høstsesongen med den mest profilerte artisten i viseklubbens historie.

Kari Svendsen

Kari Svendsen trenger vel ingen nærmere presentasjon, men for ordens skyld: Hun har vært profesjonell visesanger, musiker og gledesspreder i over 50 år, og har et meget allsidig repertoar. Nylig ble hun tildelt St. Hallvard-medaljen for sin enestående posisjon som visesanger i Oslo. Dette er Oslo bys høyeste utmerkelse. Vi er både stolte og takknemlige for at Kari har takket ja til å besøke viseklubben vår.

Torsdag 29. september: Daniel Sandvik

I vårsesongen hadde vi besøk av viselinjen på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv, med Hobøl- artisten Daniel Sandvik i spissen. Nå er han ferdig utdannet og kommer tilbake il klubben for å vise at han kan stå på egne ben – noe vi som hørte han i vår ikke betviler i det hele tatt! Daniel både skriver, oversetter, spiller og tolker meget bra, så dette er en artist vi nok kommer til å høre mer fra!

Torsdag 13. oktober: Ann-Catrine Persson og Ingmarie Romell

Denne torsdagskvelden får vi besøk fra vårt viseglade naboland. Ann-Catrine og Ingmarie har gitt mange mennesker en uforglemmelig opplevelse med sin herlige blanding av alvor og skjemt, til habilt akkompagnement av diverse instrumenter – fra gitar og bass til nyckelharpa og blokkfløyte. Denne kvelden får du muligheten til et nytt visebekjentskap du ikke bør gå glipp av.

Torsdag 27.oktober: Erik Bye-kveld

Tradisjonen tro byr også denne sesongen på en kveld der klubben stoler på egne krefter.
Denne gangen er det vår store poet Erik Bye som skal hylles. Vi starter som vanlig kvelden med et forberedt program av klubbens medlemmer, og etter konserten er alle selvfølgelig velkomne til å komme med Erik Bye-relaterte bidrag på åpen scene.

Torsdag 10. november: «Skandinavisk aften» –
Anna Wirsén (S), Lisbeth Barkhuus (DK) og Karl Heldal (N)

Tre nordiske viseartister møtes på scenen og forsøker å formidle et skandinavisk fellesskap hvor språket og tekstene står i sentrum. Alle tre skriver egne viser, og tekstene berører livslyst, lek, kreativitet, undring og lengsel. Særpreget og språket i tekstene løftes fram gjennom arrangementer som akkompagneres av to dyktige musikere; – Trygve Beddari på trekkspill og piano, og Tov Ramstad på kontrabass og cello. Velkommen til en spennende visekonsert som søker å belyse våre liv i et nytt perspektiv.

Torsdag 24. november: Vidar Furholt

Vidar er en viseartist fra Stavanger som i år kom ut med sin andre CD-plate med egenskrevne sanger. NRK Sørlandets anmelder ga platen 8 av 10 mulige poeng i sin anmeldelse. Vidars viser er lune og stillferdige, med personlige tekster om hans opplevelser i hverdagen. Vidars siste plate heter «Ta imot», så denne kvelden er det bare å følge hans oppfordring enten han hyller våren eller synger om vennskap og kjærlighet.

Torsdag 8. desember: Juleavslutning

Siste visetreff før jul blir det som vanlig en uformell juleavslutning med juleinspirerte viser fra klubbens medlemmer. Og på «åpen scene» ønsker vi oss spilleglade artister med viser som på en eller annen måte kan knyttes til jula. Så både englesanger og julenisseviser er like velkomment denne kvelden. Noen allsanger og litt julegodt blir det nok også.

 


Om Soon Viseklubb:

Generelt program for konsertkveldene

Alle konserter varer 30 – 45 minutter. Etter konsertene blir det åpen scene med fremføring av inntil to viser fra hver som ønsker å synge.

Åpen scene kan også inneholde allsang. Den som ønsker det kan kopiere opp og ta med inntil to viser som synges som allsang under åpen scene. Vi forsøker der og da å få noen til å akkompagnere på gitar hvis det ønskes.

Klubbens mål:

Soon Viseklubb har som mål å være en møteplass for viseinteresserte i lokalmiljøet, og skal dyrke, fremme og verne den gode vise. Viseklubben skal være en arena for viseutøvere til å formidle egne eller andres viser under konserter eller i en konsertlignende setting. Videre skal viseklubben være en møteplass for samarbeid og samspill, og innby til spontan fremføring av viser og allsang.

Møtelokale og møtetidspunkt:

Soon Viseklubb har visetreff på Son Kro torsdager hver 14. dag kl. 19.00.

Rabatt hos Stordahl Musikk i Moss:

Soon Viseklubb har inngått en avtale med Stordahl Musikk i Moss. Alle medlemmer får 10% rabatt på butikkens varer med unntak av tilbudsvarer og kampanjepriser. Det tas også forbehold om enkelte merkevarer som har hardt pressede priser. Medlemskort som bekrefter medlemskap i Soon Viseklubb forevises ved kjøp.

Medlemskap:

Ønsker du å bli medlem betaler du inn medlemskontingenten til:
Soon Viseklubb v/ Bjørg Grimsrud, Grimsrud gård, 1555 Son.

Klubbens bankkontonr. er 1080 23 31148. Medlemskontingenten er 250,- kroner per kalenderår. NB: Husk å oppgi ditt navn og din adresse ved innbetaling.

Se også Soon Viseklubb på Facebook!

Kontakt:

Arne Kvalnes (leder)
Tlf: 64 95 32 02 / 982 22 713 – E-post: arnekval@online.no