Åresong

ÅresongOm vind, sjø og heilt umoglege jenter.
Tekstar av JON FOSSE, tonesett av GABRIEL FLIFLET.

«Etter en konsert som dette, har du bare én tanke i hodet: At alle må få høre denne musikken! For Gabriel Fliflet har laget så gode melodier til Jon Fosses fine tekster at bestillingsverket Åresong kommer til å leve lenge etter at de 58. Festspillene i Bergen er gått over i historien.  (…) Høydepunkter? For mange å nevne. De sto i kø.»
Terningkast 6. Per Randers Haukaas, Bergensavisen 29. mai 2010

Festspillkomponist Gabriel Fliflet har sett tekstar til Jon Fosses songar, og Rikskonsertane har no ein turné der du kan høyre resultatet som har fått straålande kritikkar i pressa.

Frå Rikskonsertane sin omtale: Gabriel Fliflet er kjent for sin smittande spilleglede og stemningsfulle konserter. I Åresong møter vi et mangfold av stemninger, mennesketyper og fenomener. Musikken er melodiøs, og ettertanke og poesi veksler med rytmiske energifelt. Fliflet har med seg et knippe av sine favorittmusikere i bestillingsverket Åresong, som ble urframført under Festspillene i Bergen 2010.

Gabriel Fliflet beskriver Jon Fosses sanger som små glimt, små brokker av vårt liv, av vår verden.  I samlingen Åresong fins både voggesanger-, barne-, kjærlighets- og dødssanger.
Jon Fosse ga ut tekstene i boka Songar på Samlaget, høsten 2009.
Les mer på Rikskonsertenes side om turnéen.

Musikere:

  • Gabriel Fliflet: piano, trekkspel, song
  • Per Jørgensen: trompet, song
  • Benedicte Maurseth: hardingfele, song
  • Kristoffer C. Vogt: kontrabass, song
  • Stein Urheim: strengeinstrument, song

Du kan også høre musikken på Myspace.

Konserter:

Bergen 14.03 Logen teater

Øystese 16.03 Kabuso

Florø 17.03 Hagen

Oslo 18.03 Riksscenen

Fredrikstad 19.03 St.Croix-huset