Josefine-logo

Ons 30. nov: Bestillingsverk på Josefine

 • OLGA KONKOVA
 • FRØYDIS GRORUD
 • PER HUSBY
 • EINAR OVE LARSEN
 • GEIRR LYSTRUP
 • INGVILD KOKSVIK AMUNDSEN/LARS JAKOB RUDJORD

Vår faste høstkveld hvor komponister/tekstforfattere kommer og urframfører splitter nye viser, enten alene eller med medmusikanter/sangere.


–> Neste konsert 30. november: Bestillingsverkskveld. Se programmet under.


Josefine Visescene – Hele høstprogrammet 2011:

 

Ons 7. Sept: Arbeiderviser og solidaritetssanger – Aldri mer 22. juli!

Josefine-logo

BIRGITTE GRIMSTAD, KRISTIN SKAARE,  HELGE LIEN, piano. LIVE MARIA ROGGEN.

HEGE RIMESTAD bidrar med farens, Dagfinn Rimestad, sine viser. Hun har med seg
Bente Gjeving og Kjersti Martinsen. ROLF AAKERVIK og ROLF RADDIS BAND.
Josefines ”styre” Lars, Jørn Simen og Kari bidrar med viser i kveldens ånd.
Allsang blir det selvfølgelig også!
(Overskuddet av kvelden går til AUF).

Som vanlig åpner dørene kl 19 og konsertene starter kl 20.30.
Les mer på josefinevise.no
.


14. september: Karuzela

KARUZELA gjør stor suksess i Polen for tida med disse polske sangene som synges på norsk og polsk samtidig! Endelig får vi oppleve dem på Josefine.

JØRN SIMEN ØVERLI, vokal og gitar.

JOANNA LEWANDOWSKA-ZBUDNIEWEK, vokal.

ESPEN LEITE SKARPENGLAND, accordion.

GREZECH PIOTROWSKI, saksofon.

SEBASTIAN WYPYCH, bass.

For mer informasjon:www.karuzela.no 


21. September: Louis Jacoby

Louis Jacoby på Fyrlykta

Det er masse humor i Louis sine visekvelder, men også plass til vemodet.

Den vestfoldske skjærgården er hans inspirasjonskilde nr. 1 – og sommeren har vært hektisk med turné og fulle hus. Til Josefine tar han med seg et knippe helt nye viser.

Louis er en 100% visekunstner som lager tekster og melodier og framfører dem selv. Blant meritter kan nevnes: Prøysenprisen, Årets Ølhund, Olav Duun-prisen og Herman Wildenveys Poesipris, samt at visa «Hverdag» har blitt kåret til en av Norges Nasjonalviser. Sammen med Lars Martin Myhre vant han Reiseradioens Sommervisekonkurranse med
visa «En sommer er aldri over». I tillegg til visesangen krydrer han visekveldene med ett og annet vanvittig kåseri. Han har mange plateutgivelser og bokutgivelser bak seg – og noen foran seg. Hans hjemmeside er www.louisjacoby.no.


28. September: Tindra

 • ÅSHILD VERTHUS – vokal
 • JORUNN MARIE KVERNBERG – vokal, fele og hardingfele
 • IRENE TILLUNG – vokal, akkordeon

TindraTrioen Tindra formidlar songar og slåttar gjennom eit samspel av song, fele og akkordeon. Gruppa vidarefører tradisjonsmusikken friskt og stilfullt, samtidig som dei skaper folkemusikk i ny drakt. Musikken byggjer i stor grad på gamalt arkivmateriale av slåttestev, viser og balladar, men også nyare tekstar og lyrikk vert sett tone til.

Songskattane til Tindra trekker oss med inn i ei fantastisk verd der kattane har vondt i rompebeinet, bukkane er blå, og mannfolka slit med å få has på damene. Dette er musikk der humor avløyser det svartaste alvor, og der strålande kjærleik vekslar med botnlaus ulukke. Alt framført i ei musikalsk ramme av perfekte klangar og spenstige tonevariasjonar.

”På overflaten er dette rett fram og enkelt: En vakker stemme, to dyktige musikere, ingen øvrig staffasje. Sjeldent hører man imidlertid en trio som står så godt til hverandre klangmessig. Og så er det altså disse små elementene av stor personlig musikalitet, dette skjæret av hverdagslighet som opphøyes i god folkemusikk.” Bergens Tidende

Sidan oppstarten i 2000 har Tindra vunne open klasse på Landskappleiken i 2003, og var i 2005 finalistar i Rikskonsertanes lanseringsprogram, INTRO-folk. Forutan ei lang rekkje konsertar for både born og vaksne i Noreg, har Tindra turnert i Vietnam, India, Georgia og Sudan. I 2006 slapp dei debutplata si, Lukkeleg vaking og vart nominerte til Spellemannprisen for denne. I 2009 urframførte gruppa tingingsverket Den kvite hjorten, ei familieframsyning der Tindra har tonesett versa i Jan-Magnus Bruheim si barnebok med same namn. Musikken her i frå vart samla på plate i 2010. I sitt neste plateprosjekt tek dei føre seg den tradisjonelle folkemusikken frå Rogaland, heimfylket til songaren Åshild Vetrhus og plata kjem våren 2011.

Tindra innleia i 2010 eit samarbeid med trioen Kroke, eit av Polen sine mest profilerte Klezmerband. Saman planlegger dei felles plate og det blir samspel på Vossajazz 2011.

Musikarane i Tindra møttes under studiar ved Norges Musikkøgskole. Dei er Åshild Vetrhus (1978) frå Suldal i Rogaland på song, Jorun Marie Rypdal Kvernberg (1979) frå Fræna i Romsdal på fele/hardingfele, og Irene Tillung (1977) frå Voss på akkordeon.

———

Irene Tillung (akkordeon) kjem frå Voss, men er no busett i Oslo. Ho har fireårig utdanning innan klassisk-/samtidsmusikk frå Norges musikkhøgskole og København, men har dei siste åra jobba mest med folkemusikk. I tillegg til Tindra har ho eit samarbeid med Britt Pernille Frøholm (hardingfele) og med den norsk-skotske gruppa Boreas. Irene tek oppdrag innan komponering/arrangering, som akkompagnatør, studiomusikar og som solist.

Jorun Marie Kvernberg er musikar (fele, hardingfele, song) og komponist frå Fræna, busett i Volda. Ho har folkemusikkutdanning frå Norges Musikkhøgskule og har fordjupa seg i tradisjonsmusikk frå heimtraktene i Møre og Romsdal. I tillegg til soloverksemda og Tindra er Jorun Marie med i Majorstuen samt Bruvoll/ Halvorsen, Unni Boksasp Ensemble og Camilla Granlien Band.

Åshild Vetrhus er musikar (song) og komponist frå Suldal. Ho har si folkemusikkutdanning frå Norges Musikkhøgskule og har m.a. fordjupa seg i tradisjonsmusikk frå heimtraktene i Rogaland. Åshild tek oppdrag som solist og har i samarbeid med Solbjørg Tveiten produsert konsertar med gravferdssongar frå Hordaland og Rogaland.

Mer om artistene:

http://www.tindratrio.com/
http://www.myspace.com/tindratrio
http://www.myspace.com/kvitehjorten


5. Oktober: Norske Menn i hus og hytte

Norske menn i hus og hytte er et prosjekt fra Notodden bestående av herrene ØYSTEIN LIEN – sang, BJØRN BORGEN – gitar og sang og RUNAR BOYSEN – strengeinstrumenter, tangenter og sang.

Det blir sanger om spektakulær dating, elg i solnedgang og om folk som ramler ut av  den oppgåtte A4 løypa

De startet samarbeidet høsten 2009 og har skrevet alt materiale selv, melodier og tekster på norsk.

Stilmessig sneier dette innom ulike sjangre som viser, blues, country og pop.Alle tekster er skrevet av Lien, han har skrevet hørespill for NRK Barnetimen,og har vært en flittig bruker av morsmålet i sine tekster i flere tiår.

Alle tre lager melodier, Bjørn Borgen er godt kjent i Notodden både som visesanger, gitarist og ikke minst som medlem av den lokale revygruppa Heilt Nis. Runar Boyesen spiller til vanlig også med den kjente bluesmusikeren Trond Yttrerbø, og var i mange år frontfigur i Terry Lehns

Norske menn i hus og hytte tar dere med på en reise i levd liv, kjærlighet i ulike valører,lykke og mangel på det, det musiseres med  skjeve blikk på vår tilværelse i velstandsverden.

http://www.youtube.com/watch?v=IIgAloUDtmo&feature=related


12. Oktober: SAMKJØRT

Det vokalbaserte bandet SAMKJØRT består av Emilie ChristensenIngeborg Marie Mohn og Julia Witek. De spiller egenkomponert, melodiøs visepop på både norsk og engelsk. Med seg har de saksofonist Harald Lassen og trommeslager Tore Flatjord.


19. Oktober: Handsome Molly

Hyggelig gjensyn med HANDSOME MOLLY, trio med engelske og norske viser, glitrende sang og musisering fra de tre herrene:

 • ERLAND LYNGVE, gitar, skjeer, sang.
 • RICHARD BURGESS, gitar, div. instrumenter, sang.
 • HANS GROSVOLD, gitarer og 5-strengs banjo.

Britisk, irsk og amerikansk folkemusikk blandet med norsk visesang står på programmet når bandet Handsome Molly inntar scenen. De tre medlemmene har solide røtter i denne musikken, som de fremfører med autoritet og spilleglede.

Engelskmannen Richard Burgess (vokal, gitar, mandolin og concertina) har i over 30 år vært en profilert formidler av så vel britisk som skandinavisk tradisjonsmusikk, med flere plateutgivelser bak seg.  Han er å se på ulike konsert- og festivalscener både i inn- og utlandet, både som soloartist og i band som Foghorn, Doggerland og Five Men in a Boat, og er fast vertskap på en av landets mest aktive folkemusikklubber i Fredrikstad.

Hans Graasvold har gjennom flere tiår demonstrert sine ferdigheter på gitar og banjo i samspill med artister som Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde, Kari Svendsen, Trond Granlund og Otto Jespersen. I tillegg er han musikalsk frontfigur i bluegrass-/folkrockbandet Bullmilk, som har mange fans både i Norge og Danmark. Hans turnerer jevnlig i Danmark med den engelske viseveteranen Johnny Silvo, og har opptrådt på Skagen-festivalen som akkompagnatør og leadgitarist for den legendariske amerikanske låtskriveren og visesangeren Tom Paxton.

Erland Lyngve (vokal, gitar og skjeer) spiller i Kari Svendsen og Visegutta, et band hvor Hans også er med. Sammen med Kari og en gjeng britiske innvandrere i Oslo startet han tidlig på 1970-tallet British Folk, som var en av de første grupper i Norge som spesialiserte seg på britisk og irsk folkemusikk. I likhet med Richard har også Erland jobbet mye med arbeidssangene fra seilskutetiden. Han er shantymann (forsanger) i Det Norske Sjømannskor, og plateaktuell med sjømannskorets CD.


26. Oktober: Charlotte og Igor

To unge visesangere som gjorde inntrykk på åpen scene hos oss i vår:

 • CHARLOTTE AUDESTAD og IGOR DUNDEROVIC alias Yngvar Dundervik!

De skal dele kvelden og gjør eget materiale, mye humor og tankevekkende tekster! Hun kommer fra Trøndelag og han er en forvilla østeuropeer.

Hjemmmesiden til Igor: http://igor.dunderovic.com


2. November: Hartvig Kiran 100 år

 • Hege TunaalKari SvendsenLars Klevstrandog Per Husby.

Vår store visedikter, oversetter, radiomann m.m. ville ha fylt 100 år 5. november. Han betydde enormt mye for disse artistene i sine unge år. Nå vil de hylle ham på Josefine! Yngvil Kiran kommer og Erling Lægreid forteller fra boken Nærgåande skisser hvor han også har skrevet om Hartvig Kiran.

http://www.samlaget.no/


 

9. November: Ford Folk

FORD FOLK – norsk og britisk folkemusikk – med mange tradisjonelle og utradisjonelle instrumenter – og en liten dæsj elektronika nå og da.

 • Ann-Turi Ford, Gjermund Kolltveit, Jan Helge Henriksen, 
Lars Svanberg Jakobsen og Bjørn Ivar Henriksen.

ANN-TURI FORD har sunget folkemusikk, jazz, pop, gamle slagere og revyviser i mer enn 25 år. Sammen med Tron Hirsti sang hun inn Gerd & Otto-slagere i NRK-programmet Søndagsposten. Sangundervisning i flere år hos Birgitte Grimstad og Magni Wentzel. Har opptrådt sammen med sin samboer Gjermund Kolltveit og mange andre musikere i forskjellige sammenhenger. Gjennom blant annet bandet ATA har hun fått en viss lokal tilhengerskare på Nesodden.

GJERMUND KOLLTVEIT er musiker og musikkforsker, med utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Universitetet i Oslo. Har spilt med Trond Granlund, Somebodys Darling, Merit Hemmingson og fler. Han behersker flere stilarter. Spiller fele, bratsj og andre strengeinstrumenter, blant annet egenbygde middelalderinstrumenter. Arbeider nå ved Høgskolen i Telemark, avd. Rauland. www.musark.no

JAN HELGE HENRIKSEN studerte trompetspill ved Østlandets musikkonservatorium, var et halvår i Forsvarets stabsmusikk, har vært musikklærer i Sverige i ti år og kunsterisk leder for en oppsetning av Jesus Krist Superstar, med 28 forestillinger i Høgby kirke. Har drevet dataprogrammering i ti år og er nå i gang med en mastergrad i «konstnarlig gestaltning». Det dreier seg mye om å bruke datamaskin som musikkinstrument.

BJØRN IVAR HENRIKSEN har mellomfag fra Universitetet i Oslo og Bachelor of Arts in Popular Music and Recording fra Salford i England. Har arbeidet som kulturskolelærer i Kirkenes og Mo i Rana. Ellers har han spilt trommer/perkusjon i forskjellige band i Oslo og Manchester.

LARS SVANBERG JAKOBSEN har en musikkutdannelse med en Bachelor of Arts i Popular Music & Recording (Salford University) og cand.philol i musikkvitenskap (Universitetet i Oslo). Har spilt med for eksempel Hanne Krogh og Louis Armstrongs medmusikanter og samtidsmusikk Har også medvirket som produsent og lydtekniker på flere populærmusikkinnspillinger og bruker noe av tiden sin på å øve Scruggs-stil på sin femstrengs banjo.


 

16. November: NOPA 75 år!

I 2012 fyller Norsk forening for komponister og tekstforfattere, NOPA, 75 år.

Josefine har alltid ligget foran, og feirer på forskudd. TERJE NORDBY leder en artistkanonade bestående av ØYSTEIN SUNDELARS MARTIN MYHRE, LARS BREMNES og TONJE UNSTAD.
MORTEN LORENZEN kåserer om historien til denne mangfoldige foreningen.


23. November: AKKU 5

 • Elfi Sverdrup, vokal
 • Ruth Wilhelmine Meyer, vokal
 • Lars Andreas Haug, tuba
 • Grzech Piotrowski, saksofoner
 • Knut Aalefjær, perkusjon


AKKU slipper sin nye CD:  ”AKKU5″  og framstår nå som kvintett.
Musikken har fremdeles klangbunn i musikk fra den nordlige halvsirkels vokale univers, men den strekker seg i stadig nye retninger.


30. November: Bestillingsverkskveld

 • OLGA KONKOVA
 • FRØYDIS GRORUD
 • PER HUSBY
 • EINAR OVE LARSEN
 • GEIRR LYSTRUP
 • INGVILD KOKSVIK AMUNDSEN/LARS JAKOB RUDJORD

Vår faste høstkveld hvor komponister/tekstforfattere kommer og urframfører splitter nye viser, enten alene eller med medmusikanter/sangere.

Josefine Visescene