Fyrlykta logo

Fyrlykta logoFyrlyktas konserter foregår på Asker Museum på onsdager og starter kl 19.00. Se også hjemmesida.

14. desember: JULE-VISEJAM

Vertskapet, Liv Stenersen og Øyvind Kjus med gjester,  inviterer til felles sang og musisering rundt kjente og ukjente jule- og adventsanger. Ta gjerne med litt ”biteti” til felles kaffebord, og også gjerne eget instrument og sanger du selv vil fremføre.

 (Se hele høstprogrammet under).


Jubilanter31. august:   ÅRETS JUBILANTER

I tekst og toner markerer vi i FYRLYKTA noen sentrale diktere som i år kan feires med runde tall: Hartvig Kiran (100) , J. Zetlitz (250) , Elias Blix (175) , Alf Cranner (75), Arne Garborg (160), Bob Dylan (70), H. Sandsdalen (100)

Åpen scene artist: Caroline Eugenie Groth.

28. september:   HITTEGODSEN: «Viser fra alle kanter»

HittegodsenSom en musikalsk askeladd plukker kvintetten Hittegodsen opp viser og sanger her og der. Det vanker låter fra Skandinavia, Mellomeuropa og Amerika, og alt materialet er i Hittegodsens akustiske og ofte jazzige lydbilde.

Jon Egil Brekke  – gitar, mandolin, trekkspill, Tor Hvamen – gitar, Kikk Scheen – althorn, timple, perkusjon, Torgny Skogsrud – kontrabass,  Jens Magnus – barytongitar,tres, elbass – OG ALLE SYNGER.

19. oktober:   LOUIS JACOBY

Louis Jacoby på Fyrlykta

Louis har gjestet oss tidligere og fylt Museet til randen. Som landskjent artist gjennom mange år har han opparbeidet en stor og trofast tilhengerskare. Louis er kjent for sine fine tekster, malmfulle barytonrøst og underfundige betraktninger/flanerier innimellom det hele.

9. november:   PER VOLLESTAD

«Lytt til mine toner kjære Frue» – reklamesanger fra mellomkrigstiden-.

Allsidig operasanger og gledesspreder gir råd til unge kvinner, basert på bl.a ”Husmortimen” og gamle reklamesanger/-filmer. Med Grete H. Rasmussen og Svein O. Blindheim.

Øyvind Sund

30. november:   ØYVIND SUND

Prøysenprisvinner og allsidig og original visedikter, komponist, sanger og gitarist. Sund har en solid posisjon i norsk og nordisk visemiljø og har samarbeidet med bl.a Hanne Juul, Otto Nilsen, Erik Bye, Sid Janson. Han er nå ute med en ny diktbok og CD: «Jord og lyst».

14. desember:   JULE-VISEJAM

Vertskapet, Liv Stenersen og Øyvind Kjus med gjester,  inviterer til felles sang og musisering rundt kjente og ukjente jule- og adventsanger.

Ta gjerne med litt ”biteti” til felles kaffebord, og også gjerne eget instrument og sanger du selv vil fremføre.


FYRLYKTA – Erik Bye visescene ble etablert av Liv Stenersen og Øyvind Kjus høsten 2007, med Erik Bye’s enke Tove som gudmor på åpningsmøtet.

FYRLYKTA skal være en scene og et møtested for venner og utøvere av gode viser, musikk, lyrikk og fortelling, og være med å forvalte arven etter Erik Byes virke som dikter, trubadur og medmenneske.

FYRLYKTA ønsker også å være et tilbud til seriøse, mindre kjente lokale aktører mht til en scene/mulighet for å opptre og presentere sitt stoff for et publikum.

FYRLYKTA er en frivillig og frittstående kulturaktør med sete i Asker, og tilsluttet Norsk Viseforum.

FYRLYKTA har sitt faste tilholdssted på Asker Museum,- i en hjemmeskoselig storstue som gir en ideell ramme for intime konsertopplevelser. Arrangementene  er åpne for alle interesserte. Møtene har gjerne et tema og/eller en ”kveldens artist” , det vil alltid være innslag av allsang og noen ganger  ”åpen scene” for publikum/gjester.

Midtveis i programmet har vi en kaffepause med mulighet for strekk, prat og ”mingling”

Interesserte som ønsker å støtte opp om en levende visescene i bygda, kan tegne seg som medlemmer, mot en rimelig kontingent. Medlemskapet gir rabatt på billettpriser på våre arrangementer.

Ønsker du å bli medlem, så kontakt en av oss i styret.

Du kan også støtte Fyrlykta helt gratis gjennom Norsk Tipping/Grasrotandelen. Oppgi dette til kommisjonæren neste gang du spiller, så vil  5 % av din innsats gå direkte til FYRLYKTA .