Artistbilde

18.-19. mars: Blå akustisk aften i Oslo, Ås og Notodden

ArtistbildeArtistene Claudia Scott, Jeff Wasserman, Tove Bøygard, Jørun Bøgeberg og Bjørn-Peder Johansen har slått seg sammen for å gjøre tre ekslusive konserter ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom «over there»!

Konsertene er i Oslo på Herr Nilsen 18. mars kl 22, 19. mars i Ås på Midtgård Scene kl 15 og i Notodden på «Bellman» samme kveld kl 21.

Artistene er opptatt på hver sin kant med egne solokarrierer, men har ryddet plass i kalenderen for denne anledningen. Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell akustisk aften!

Litt om hver artist:

Jørun Bøgeberg

Jørun har opp gjennom årene figurert hovedsaklig som bassist i prosjekter som Flax, Road, Junipher Greene, The Heavy Gentlemen, Tom & the Tomtoms og Gone At Last. Artister som Lynni Treekrem, Jonas Fjeld, Renè Andersen, Tom Russell, Jørn Hoel, Anne Grete Preuss og Savoy har fått godt groove-bidrag på plater og konserter foruten at Jørun var a-ha`s faste bassist fra 90-94. Foruten å opptre med egen trio, er Jørun i tillegg solo-artist, produsent og låtskriver.
Som soloartist har han utgitt albumene «Songs From The Pocket» (1996) og BASSTARD (2006)

Claudia Scott

Claudia Scott forbindes først og fremst med genrene roots og country, eller poprock med røtter i tradisjonell americana, men hun henter inspirasjon fra en rekke musikkstiler som bluegrass, folk, pop, og rock til jazz og klassisk musikk. Hun har gjort seg bemerket både nasjonalt som internasjonalt som soloartist og som medlem av ulike grupper som Clive Scott & The Skywegians og Claudia/Big Hand/Casino, The Three Blind Mice (med Jørun og Jeff W.), Pateys Pipe, for å nevne noen!
Siden 1992 har hun utgitt fem kritiker-roste solo-utgivelser. Flowers & Thorns (1992), Emanuel’s Secret (1997) Soul On Soul (1999), Collection (2005). John Clare’s Dream, hennes femte album, kom i 2006.

Jeff Wasserman

Jeffrey Allen Wasserman er en amerikansk musiker (mandolin, gitar, fele og vokal) og låtskriver – opprinnelig fra Oyster Bay, New York men bosatt i Norge.
Han har siden midt på 80-tallet vært med i det norske bluegrassbandet Gone at Last som ble nominert til Spellemannprisen for debutalbumet Gone at Last. Han har også vært medlem av trioen Three Blind. Han har bidratt som tekstforfatter og komponist for en rekke norske artister som Dance with a Stranger, Silje Nergaard, Eriksen, Stephen Ackles, Lava, Harpo, Sanne Salomonsen og Knut Reiersrud. I 2009 kom den kritikerroste utgivelsen «Jeffrey & The Free Radikals”, produsert av mangeårig samarbeidspartner Knut Reiersrud og en fantastisk gjeng musikere fra USA, Norge & Irland. Magasinet Blues News omtaler utgivelsen som: ”Noe av det mest fullendte og nydelige innen norsk rootsmusikk på lenge”.

Tove Bøygard

Tove Bøygard har tidligere gitt ut to kritikerroste plater sammen med sin søster Anita i duoen Bøygard, Belly Dream i 2004 og Røre Ved Deg i 2008. I 2010 kom solo debuten, og det til overstrømmende bra kritikker. Plata har blitt ei reise i et liv og musikalske landskaper som låner fra både country, rock, folk og visepop. Grunnsteinene i musikken er bunnsolide tekster på hallingdialekt og sterke melodier. Med seg hadde hun noen av landets fremste musikere: Geir Sundstøl på strenger og munnspill, Jørun Bøgeberg på bass, Eivind Kløverød på trommer, Olav Luksengård Mjelva på fele, Bjørn Kvinnegard på munnharpe, og Lars Lien som produsent og kor- og tangentmann.

Bjørn-Peder

Bjørn-Peder Johansen er gitarist og soloartist på 43 år fra Brønnøysund, bosatt i Oslo.
Fra 2003 har han utgitt tre kritikerroste solo-CDer samt en EP. ”Underveis” (2003), ”Spesiell” (2006) og ”Blå Sjel” (2010).
Bjørn-Peder har bakgrunn i rock, blues og country, og spilte i mange år i ulike band som gitarist. I 2001 begynte han å skrive på norsk og vant året etter en demokonkurranse i NRK som ga han platekontrakt. Han har turnert landet rundt; alene og med band. ”Blå sjel” (2010) ble utgitt i august 2010, med Jørun Bøgeberg Trio i ryggen. Som tittelen antyder snakker vi fyrig og rocka blues og viser på nord-norsk.

Artistbilde