Soon Viseklubb våren 2010

Son: Viseklubben i Son flytter nå til Son Kro (opp bakken fra Kafé Neptun).

Som en følge av omleggingen ved driften av Cafe Neptun og tilstøtende lokale, flytter Soon Viseklubb sine visekvelder til Son Kro, der vi har vært heldige å få bruke glassverandaen til våre arrangementer. Dette betyr av vi får en større scene og bedre plass til publikum. Og vi takker Elin og Bengt Knoll for å ta godt imot oss.  NB: Alle konsertene starter kl 19.00.


portrett

Torsdag 11. februar: Elin Furubotn

Elin Furubotn er en artist bosatt i Stavanger. Hun er nå ute på Kirkelig Kulturverksted med sin fjerde CD – den kritikerroste «Ein tanke unna». Visene baserer hun på egne erfaringer og opplevelser, og hun henter inspirasjon til tekstene fra både små og store ting vi omgir oss med i hverdagen. Elin synger på dialekt og formidler sine rolige melodiøse viser med varhet og fjellklar stemme.


Torsdag 25. februar kl. 19.00: Årsmøte + Åpen scene

Vi begynner denne kvelden med årsmøte på møterommet i 2. etasje. Ca. kl. 20.00 forflytter vi oss ned i restauranten og forsetter med åpen scene resten av kvelden. Vi håper på stor spilleglede og mange artister på scenen. En god porsjon allsang blir det også.


ArtistbildeTorsdag 11. mars: Ida Svanes

Ida Svanes er utdannet fra visskolan i Kungälv i Sverige, og har også klassisk gitarutdannelse. Hennes lyriske og dyktige gitarspill understøtter tekstene som omhandler alt fra små ting i hverdagen til de store spørsmålene. Musikalsk sett heller hun litt mot jazzen. De siste årene har Ida spilt flere konserter på scener i både Norge og Sverige.


Torsdag 25. mars: Nye lokale låtskrivere

I kveld presenterer vi et et knippe nye låtskrivere fra lokalmiljøet. Det musikalske uttrykket vil være mangfoldig – og vær forberedt på at visebegrepet denne kvelden får tøyd seg en god del! Møt opp – så får du se flere spennende varianter av hvordan visetradisjonen kan bringes videre.


Artistbilde

Torsdag 8. april: Endre

Hvis du tror politisk visesang tilhørte 70-tallet, har du ikke hørt Endre. Med kraft, sjel og glød spiller han alt fra Jaques Brel og Rudolf Nilsen til The Clash, Manu Chao og Endre selv. Endre er en fredelig anarkist som spiller med sjelden innlevelse og vil noe mer med musikken enn bare å underholde.


Torsdag 22. april: Sissel Kvambe

”Vitaminpillen” Sissel Kvambe har besøkt oss tidligere, og tilbakemeldingene fra publikum var så entydig positive at vi bare var nødt til å invitere henne til å gjenta suksessen – noe vi ikke tviler det minste på at hun kommer til å gjøre. For de som ikke har hørt henne tidligere, kan vi love et viseprogram med fart og sprudlende humør!


Torsdag 6. mai: Viseklubben Børre

Denne torsdagen får vi besøk fra Viseklubben Børre fra Raufoss. Hvor mange som kommer vet vi ikke ennå, men de har uansett alltid for vane å skape god stemning når de setter i gang. Klubben har 30 års erfaring, med en rekruttering som er såpass god at alderen ikke tynger på noen måte. Børre er nylig ferdig med innspillingen av klubbens CD nummer 2, og flere spor fra denne har ligget høyt på listene i NRK Hedmark og Opplands radioprogram Topp8 nå i vinter. Se klubbens hjemmeside og hør låter.


Øyvind og AmundTorsdag 20. mai: Liljekrans

Øyvind Rauset og Amund Bjønnes har opptrådt mye sammen, og har laget duoen Liljekrans. De spiller akustisk musikk i et bredt uttrykk, fra viser og folkemusikk til gammeljazz, barokk og instrumentalverk. Sang, gitar og fele er hovedingrediensene. På repertoaret har de både egenskrevne låter og kjente viser.
Amund Bjønness har vært leder  for Nye Skalder. Han har spilt mange solokonserter og deltatt som artist på Viser Ved Kanalen (artistside). Øyvind har spilt i grupper som Folque, Ym-Stammen og Oslo Radio-Orkester, og gitt ut CD’n 13 Umulige Danser. (Artistside).


Torsdag 3. juni: Sommeravslutning

Siste visetreff for sesongen inviterer vi til en sommerlig inspirert visekonsert av klubbens medlemmer. Vi oppfordrer også alle som vil på åpen scene til å spille «sommerviser» denne kvelden. Et felles måltid og litt mer tid enn vanlig til sosialt samvær blir det også denne gang.


Generelt program for konsertkveldene:

Alle konserter varer 30 – 45 minutter. Etter konsertene er det åpen scene med fremføring av inntil 2 viser fra hver som vil synge. I løpet av kvelden er det ofte også litt allsang.

Klubbens mål:

Soon Viseklubb har som mål å være en møteplass for viseinteresserte i lokalmiljøet, og skal dyrke, fremme og verne den gode vise. Viseklubben skal være en arena for viseartister til å formidle egne eller andres viser under konserter eller i en konsertlignende setting. Videre skal viseklubben være en møteplass for samarbeid og samspill, og innby til spontan fremføring av viser og allsang.

Møtelokale og møtetidspunkt:

Soon Viseklubb har visetreff på Son Kro torsdager hver 14. dag kl. 19.00.

Rabatt hos Stordahl Musikk i Moss:

Soon Viseklubb har inngått en avtale med Stordahl Musikk i Moss. Alle medlemmer får 10% rabatt på butikkens varer med unntak av tilbudsvarer og kampanjepriser. Det tas også forbehold om enkelte merkevarer som har hardt pressede priser. Medlemskort som bekrefter medlemskap i Soon Viseklubb forevises ved kjøp.

Medlemskap:

Vi ønsker oss flere medlemmer! Du blir medlem ved å betale inn medlemskontingenten til: Soon Viseklubb v/ Bjørg Grimsrud, Grimsrud gård, 1555 Son.

Klubbens bankkontonr: 1080 23 31148. Medlemskontigenten er 250 kroner pr kalenderår. Husk å oppgi ditt navn og din adresse ved innbetaling.

Kontakt:

Arne Kvalnes (leder). Bringebærlia 88, 1555 Son Mobil: 9822 2713  E-post: arnekval@online.no