Leonardo-tegning

Kurs: Stemmeverksted i mars og april

Leonardo-tegning

Ta vare på stemmen din!

Klarer stemmen din konserter hver dag? Norsk viseforum arrangerer stemmeverksted for artister som trenger hjelp til å forebygge slitasje på stemmen. For visesangere er det viktig å ha en sunn måte å synge på, slik at det man ønsker å formidle tekstlig og musikalsk kommer tydelig fram. Dette kurset er for deg som er aktiv utøver, eller som har jobbet en del med stemmen fra før.

2. mars: Kurset er nå fulltegnet.

Følgende temaer vil berøres:

  • Pust og stemme: Vi vet alle hva pusten gjør med stemmen. Men hvor bevisst er du i forhold til riktig pusteteknikk? Hvilke muskler bruker du, og hvordan kan man økonomisere pusten for både å unngå slitasje og videreutvikle stemmen?
  • Utholdenhet: Hva kan du selv gjøre for å øke utholdenheten både på øving og på scenen?
  • Stemmebevissthet: Hva vet du om sammenheng mellom kropp/muskler og stemme? Er du bevisst på dette når du er på jobb, eller kommer denne bevisstheten bare til syne når du kjenner at stemmer er sliten?
  • Stemmeomfang: Hvordan kan du jobbe for å bevare og øke stemmeomfanget?
Ruth
Ruth Wilhelmine Meyer (Foto: Helge Reistad).

Alt dette kommer vi innom gjennom enkle øvelser. Det er ikke noe hokus pokus! Det handler om fysiologi og stemme. De som har vært med på disse kursene før, deltar for å komme videre og få påfyll og inspirasjon til egen øving. De som kommer for første gang vil kanskje oppdage teknikker og sammenhenger som i ettertid er innlysende, men som man ikke var klar over.

Kurslærer Ruth Wilhelmine Meyer (www.wilhelmine.no) er en av våre fremste stemmepedagoger, og hun underviser i alle sjangere. Hun holder kurs ved flere høgskoler både her hjemme og i utlandet, og er også aktiv som utøver med prosjekter innen både samtids- og folkemusikk. (Foto: Helge Reistad).

Kurssted: Øvingshotellet, rom 418, Schous plass

Tid: Tirsdag 16. og 23. mars og tirsdag 13. april kl 18.30–21.30.

Kurspris: 2000,-  Påmelding til: ida.svanes@viser.no

NB: Max 8 deltakere. Det er førstemann/kvinne til mølla.

For mer informasjon, ta kontakt med Norsk viseforum,
tlf. 22 00 56 30.