ØNV gjentar fjorårets sukseess og inviterer til et kurs for deg som ønsker å forbedre ditt gitarspill, både med venstre og høyre hånd. Vil du bli en bedre gitarist? Da bør du delta på dette kurset. Gikk du kurset i fjor? Da blir du enda bedre hvis du blir med i år også!

Gitarkurs 7-9 mai 2010

Østnorsk Viseforum

Østnorsk Viseforum gjentar fjorårets suksess og inviterer til et kurs for deg som ønsker å forbedre ditt gitarspill, både med venstre og høyre hånd.

Vil du bli en bedre gitarist? Da bør du delta på dette kurset. Gikk du kurset i fjor? Da blir du enda bedre hvis du blir med i år også!

På venstrehåndssiden:

GitargrepHvis du ønsker å lære flere grep, og ikke minst forstå hvordan de er bygget opp og hvorfor, så har du muligheten her. Du vil få lære akkorder for å få litt mer krydder på ditt viseakkompagnement: Dur og moll, sekster og septimer, og litt mer kompliserte akkorder som dim, plus, maj og none. Det blir ikke først og fremst pugging av grep, men mer om grunnleggende teori om hvordan akkordene er bygd opp og hvorfor, og ikke minst hvordan akkordene henger sammen i vanlige akkordmønstre.

Dette gjør det også lettere å transponere mellom tonearter, noe som er svært nyttig.
Det blir også lyttetrening for å lære å kjenne igjen akkorder som du hører.

På høyrehåndssiden:

Gitarspill er ikke bare akkorder. Det er også viktig å få riktig rytme, enten du dæljer til med plekter eller spiller vart og følsomt fingerspill,  kanskje med melodiganger og bassganger.

Du vil lære rytmefigurer med fingerspill og plekterspill som passer til ulike viseformer, fra plinging til dæljing.

De innlærte akkorder og teknikker praktiseres ved at vi spiller viser der dette kommer til anvendelse og brukes i praksis. Hvis du vil, kan du ta med deg en sang som du vil ha hjelp til å akkompagnere, så kan vi i fellesskap jobbe frem et passende komp.

Så lærer du noen nye viser også, og kanskje noen som du aldri ville trodd du kunne spille.

Og så skal vi ikke undervurdere det sosiale aspektet ved sang og spell.

Er du en supergitarist som allerede kan alle slags akkorder og som problemfritt og virtuost kan kompe hva som helst på sparket, så er dette ikke noe for deg. Kurset henvender seg til den jevne viseklubbgitarist som gjerne vil videreutvikle seg til å bli en bedre og mer allsidig musiker.

Instruktører:

Kurset blir ledet med stødige høyre- og venstrehender av de legendariske ØNV-ere Birger Aasland og Dag Hoftun Knutsen ut fra den pragmatiske grunnforutsetning at alt skal være spillbart for vanlige hobbygitarister som de selv.

Her er det ikke profesjonelle musikere som stiller høye profesjonelle krav. Instruktørene er dyktige amatørvisesangere som vet hvordan også amatører kan opptre med kvalitet, og som kan videreformidle dette til andre.

Praktisk informasjon, priser og påmelding:

Tid:

Kurset går i helgen 7-9 mai 2010 og starter med middag fredag kl 2000.

Etter middag blir det uformelt krokspell utover kvelden. Hvis du ikke kan komme fredag kveld, så starter undervisningen lørdag kl 1000 etter frokost.

Kurset avsluttes med lunch kl 1300 søndag.

Sted:

Gavelstad hotell i Lågendalen. Dette stedet er mye brukt som kurssted av kor, korps og andre musikkorganisasjoner. Det ligger ved riksvei 40, i Svarstad like syd for Hvittingfoss. For nærmere informasjon, se www.gavelstad.no

Priser:

Prisen avhenger av om du vil ha enkelt- eller dobbeltrom, og om du ankommer fredag eller lørdag.

Fredag-søndag i enkeltrom: Kr 2250
Fredag-søndag i dobbeltrom: Kr 2000
Lørdag-søndag i enkeltrom: Kr 1675
Lørdag-søndag i dobbeltrom: Kr 1550

Ved påmelding må du opplyse hvilket alternativ du vil ha.

Ved påmelding bør du også beskrive dine gitarferdigheter og oppgi hva du er mest interessert i å lære. Det vil hjelpe oss til å legge opp kurset slik at deltagerne får maksimalt utbytte av det. Oppgi også om det er en spesiell sang du vil ha hjelp til, og skriv hvilken viseklubb du er medlem i.

Bindende påmelding og innbetaling senest 22 mars 2010 til:

Dag Hoftun Knutsen, tlf: 9765 0744. epost: daghk@online.nokonto: 5081.07.77092

– Påmeldingsfristen er nå utløpt.