Fyrlykta logo

Asker: Fyrlykta våren 2010

Konserter på Asker Museum, alle fra kl 19.00:

6. januar: BARE VÅRS

Fra Drammen Viseklubb kommer Reidar Andersen, Liv Hilsen, Dag Hoftun Knutsen og Bjørn Erik Kongslie. For anledningen kaller de seg ”Bare vårs”, siden dette bare er en del av Drammen VK.
En herlig gjeng er det, og vi kan garantere at her blir det både variert, pent og morsomt, -med egne viser og andres vers.

Artistportrett
Jan Engervik (N) og Peter Wemö (S).

27. januar: NORDENOM

NORDENOM er to garvede trubadurer som har gått sammen om å turnere rundt om i Norden. Peter Wemö er svensk, men bor i Norge, mens Jan Engervik er norsk, men synger ofte danske viser. De har en hel Skandinavia-turne gående nå i vinter, les mer om den her…

artistbilde
Par i hjerter

24. februar: VISER I VINTERLYS

Denne kvelden er viet til vinterstemninger, så vel i natur som i menneske-sinn. FYRLYKTAs vertskap, Liv Stenersen og Øyvind Kjus, tar oss med på en tur i moll og i dur, gjennom viser, vers og fortelling.

Diktere som Børli, Bye og Anderson hører med, men også muntrere betraktninger fra andre diktere, samt en god porsjon allsang.

artistbilde
Tone Hulbækmo

17. mars: HALLDIS I HUNDRE

Tone Hulbækmo (bildet) og Hans Fredrik Jacobsen samarbeidet tett med Halldis Moren Vesaas de siste årene hun levde. Dette resulterte i flere forestillinger og opptredener, og utgivelse av en CD, Konkylie, med Hulbækmo/Jacobsens musikk til Halldis sine dikt. Disse sangene, pluss noen helt nye, utgjør repertoaret i denne forestillingen. Innimellom forteller de historier med glimt i øyet om Halldis, fra turnelivet og samarbeidet .

14. April:   VISEGRUPPA  DE 4

Dette er en godt samspilt gruppe fra Nøtterø, som er kjent fra en lang rekke opptredener og konserter i Vestfold og i det ØstNorske visemiljøet. Disse er: Audun og Mette Rindedal., Knut Nordnes og Anne M. Berge

Musikken preges av tette harmonier, med godt komp og rytmefølelse. De har et stort og variert repertoar,- både lyrisk og morsomt.

19. Mai:   BOSSANOVA OG BALLADER

”Fritidsordningen” kaller de seg, den stillfarne jazztrioen med topp musikere fra Bærum og Oslo: Jens Magnus (akustisk bassgitar ), Jon E. Brekke og Tor Hvamen (nylonstrengs kassegitarer).

Toril S. Tørmoen har vært solist i jazzkonserter, og synger og spiller nå sammen med Liv Hilsen. Begge er med i Drammen viseklubb, og sammen fremfører de både ”tøffe” og stemningsfulle ballader

9. Juni:  IRSK MUSIKK,  med ”Lads and lasses”

Irsk musikk er populært, og vi avslutter vårsesongen med vårt ”irske” husband. Her blir det både feiende friskt, vart og stemningsfullt. Ida Susanne Øien, Liv Stenersen, Dag Hoftun Knutsen, Øyvind Kjus og Jens Magnus stiller med gitarer, banjo, fele, bass og gode stemmer.

Se også Fyrlyktas hjemmeside.