To kunstnere på byens tak
Gitaristen Frode Barth og forfatteren Øystein Wingaard Wolf. Foto: Roar Vestad.

26. mai: Øystein Wingaard Wolf og Frode Barth i Lillehammer

To kunstnere på byens tak
Gitaristen Frode Barth og forfatteren Øystein Wingaard Wolf. Foto: Roar Vestad.

Dikteren Øystein Wingaard Wolf og gitaristen Frode Barth opptrer i Bryggerikjelleren, Lillehammer 26. mai kl. 20. Wolf vil lese dikt og fremføre egne sanger sammen med gitaristen Frode Barth som også spiller noen av sine komposisjoner.

Øystein Wingaard Wolf er en norsk forfatter og sanger. Han er særlig kjent for sin lyrikk og har utgitt ikke mindre enn bl.a 29 diktsamlinger. Gjennomgående temaer i hans diktning er individ, sjel og Gud. Med et energisk og billedrikt språk skildrer Wolf enkeltmenneskets mentale og emosjonelle holmgang med livets store gåter. Reisen og det ukjente spiller også viktige roller i forfatterens kaleidoskopiske univers. I norsk samtidslyrikk figurerer han som en original og kraftfull outsider. Han har også utgitt flere CDer med egne viser. I en covertekst kaller Øyvind Pharo musikken til Wingaard Wolf «en gryte av musikalske inspirasjoner…parisisk kabaret, meksikansk ballade, østeuropeisk jødisk musikk, litt Taube, litt Brel, calypso, frelsesarmémusikk à la Tom Waits, noir blues og klassisk songwriter-pop»

Frode Barth er en norsk gitarist og komponist. Han er kjent som en karakteristisk gitarist som spiller akustiske og elektriske gitarer. Hans musikk og spillestil har nordisk identitet og han har et sterkt uttrykk enten han jobber med sparsomlige virkemidler eller et univers av lyder. Barth har jobbet internasjonalt og spilt med berømtheter som Oscar Peterson og Reggie Workman. Mer enn noen annen er det allikevel møtet med Chet Baker som har gjort størst inntrykk og vært en veiviser. Barth har utgitt og medvirket på en rekke  CD-utgivelser, gjestet festivaler i  inn og utland og deltatt på TV og radio program. Samtidig er han en aktiv komponist med en produksjon på ca. 400 verk innen flere genre som scene musikk, seriøs musikk, jazz, pop/rock og film musikk. Med Øystein Wingaard Wolf spillte han første gang i 1993 og ved flere anledninger senere.

Barth vil medvirke på den neste CD-utgivelsen til Wolf.

Bryggerikjelleren, Lillehammer 26. mai kl. 20.