NVF-banner

Produktinfo

CD-logo

Henrik Wergeland
I Børnekammeret.

MCD 619

Tlf: 64 83 34 33

Epost

 

Revet kant

"I Børnekammeret" - Musikalske tolkninger av Henrik Wergeland på ny CD

Initiativtager May Britt Haug og selskapet hennes Musico har nylig gitt ut en CD hvor norske artister ble oppfordret ti å sette melodi til dikt av Henrik Wergeland. Cden ”I Børnekammeret” kom i mai, og det er flott å høre musikere, fra visesangere som Lars Bremnes og Lars Klevstrand, via folkemusikere som Bukkene Bruse til mer pop-profilerte artister som Benedicte Adrian og Bjelleklang fremføre Henrik Wergelands tekster til egne melodier. ”Bukkene bruse” benytter for øvrig den tradisjonelle melodien.

Favoritt for undertegnede er og blir versjonen Bukkene Bruse gjør av "Steinbrytervise". Her har Bukkene Bruse for tiden med seg Kirsten Braaten Berg på vokal. Det er ganske så snedig å høre henne kvede på klingende riksmål av Wergeland anno første halvdel av 1800-tallet. Sammen med Annbjørg Liens hardingfele, Steinar Ofsdals fløyter og Bjørn Ole Raschs pompøse orgel, skaper hun en rent sakral stemning over det hele. Sangerinnen Helene Bøksle har laget en søt melodi til diktet ”Vuggevise”. Benedicte Adrian har laget en ualminnelig vakker melodi til ”Aftenbøn/Godnatt”. Lars Klevstrand har dessuten bidratt med en nesten renessanseaktig Mange flere artister kunne trekkes frem, utgivelsen har blitt en variert og rikholdig CD. Jeg vil til slutt fremheve en som jeg ble svært positivt overrasket over, selveste kaptein Sabeltann, Terje Formoe. Av ”De tre Par og den ene” har han gjort en nydelig liten ballade. Jeg satt meg til med gitaren for å plukke den sporenstreks etter at jeg hadde hørt den.

Spennende med mange nye melodier fra norske artister som gjør sine tolkninger av Wergeland. Dette kan sikkert bane veien for nye generasjoners kjennskap til en av våre største lyrikere noensinne. Dem som kjenner godt til Wergeland fra før, vil sikkert også få mange fine og noen utfordrende opplevelser ved å lytte gjennom ”I Børnekammeret”. Dikt kledd i toner og mer nåtidige musikalske arrangementer gir tekstene en annen dimensjon som gir dem ekstra liv. Dette var et godt initiativ, og det har blitt fine viser og musikk ut av det. Kan hende får vi høre litt Wergeland på scenene i tiden fremover.


Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no