NVF-banner

Anders Røyne og
Marit Mattisgard:
Sudan Dudan.

Utgitt på forlaget Talik, 2006.

TA21CD

Lytt til CD'n på MySpace

 

Revet kant

Sudan Dudan –
Anders Røine og Marit Mattisgard

Innen folkemusikkretser har det i den senere tid blitt stadig vanligere med arrangert folkemusikk. Fra den mest tradisjonelle stilen med solo hardingfele, langleik eller kveding, har man begynt å arrangere slåttene, balladene eller hva det måtte være, for flere instrumenter og stemmer.

Etterhvert har man også beveget seg i retning av hva man kan kalle cross-over-musikk. Vi fornorsker dette til grenseoverskridende stilblanding for anledningen. Dette har gitt seg mange interessante uttrykk.

CDen ”Sudan Dudan” er signert Anders Røine og Marit Mattisgard. Han spiller diverse strengeinstrumenter og er en mester på munnharpe. Han er dessuten en stor beundrer av Hank Williams. Hun er svært dyktig kvedar og langleikspiller hvor hun er inspirert av legendariske Anders Brennos plukketeknikk. Hun er også kjent for noen gjennom gruppa Dvergmaal. Sammen har de lett seg frem til en rekke viser og stubber som de har arrangert for to stemmer, langleik og gitar, banjo etc. Noe som rent musikalsk er interessant på ”Sudan Dudan”, er samspillet mellom langleiken som har naturtoneskala, etter hva jeg kan høre, og gitaren som er et temperert instrument. I skjæringspunktet mellom tradisjonsmusikk og viser, befinner de seg nok et godt stykke over i tradisjonsmusikk-feltet. Men for visefolk, er det mye flott på denne utgivelsen. Det er mange artige tekster, mange tekster om sørgelig kjærlighet og lekent arrangert. Men også de lyriske vakre visene har det blitt plass til. Lytt til spor 3 om ridder Brynning som forelsker seg i prinsessen av England. En rørende histrorie. ”Originalen” har 105 vers. Her nøyer de seg med en kortversjon på 7 vers. Flott er det!

 

Flere musikkomtaler – Omtaler fra før jan 2010

Til forsida | Om oss | Musikkomtaler | Klubber | Hva skjer? | Artistguide | Oppslag


©  Norsk Viseforum - Pb 4647, 0506 Oslo - Besøksadr. Trondheimsvn. 2 - Telefon: 22 00 56 30  |  Design/ redaktør: Øyvind Rauset, rauset.no